Aukcijska kuća Alexander Historical Auctions krajem mjeseca prodavat će Hitlerov šank, a pretpostavlja se da bi cijena mogla dosegnuti 250.000 američkih dolara, odnosno oko 1,6 milijuna kuna.

Riječ je o baru i pet pripadajućih stolica, koji je Adolf Hitler imao ugrađen u privatnu jahtu Aviso Grille, a na kojoj je zabavljao svoje prijatelje i suradnike poput Benita Mussolinija, Hermanna Göringa, Josepha Goebbelsa ili pak Rudolpha Hessa.

Slika nije dostupna Putovanja Nacistička "riznica": Najljepši dvorac Njemačke sagradio je mentalno bolesni kralj

Bar je napravljen u obliku globusa, koji je posljednjih sedamdeset godina bio postavljen u privatnoj kući u ruralnom dijelu Marylanda u Sjedinjenim Američkim Državama. Originalni kupac postavio je šank u podrum svog doma kao kuriozitet, a bar otada nije korišten.

"Bar, prikladno, nalikuje svijetu koji je Hitler želio osvojiti", izjavili su u Alexander Historical Auctionsu. Visok je oko 2 metara te širok 250 centimetara, a ukrašen je detaljima od mjedi.

Oradour Putovanja Selo iz kojeg nitko ne izlazi bez knedle u grlu

Početna cijena za ovaj raritet iznosi 75.000 američkih dolara, odnosno 485.000 kuna, no vjeruje se kako će biti utrostručena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju