Aukcijska kuća Alexander Historical Auctions krajem mjeseca prodavat će Hitlerov šank, a pretpostavlja se da bi cijena mogla dosegnuti 250.000 američkih dolara, odnosno oko 1,6 milijuna kuna.

Riječ je o baru i pet pripadajućih stolica, koji je Adolf Hitler imao ugrađen u privatnu jahtu Aviso Grille, a na kojoj je zabavljao svoje prijatelje i suradnike poput Benita Mussolinija, Hermanna Göringa, Josepha Goebbelsa ili pak Rudolpha Hessa.

Slika nije dostupna Putovanja Nacistička "riznica": Najljepši dvorac Njemačke sagradio je mentalno bolesni kralj

Bar je napravljen u obliku globusa, koji je posljednjih sedamdeset godina bio postavljen u privatnoj kući u ruralnom dijelu Marylanda u Sjedinjenim Američkim Državama. Originalni kupac postavio je šank u podrum svog doma kao kuriozitet, a bar otada nije korišten.

"Bar, prikladno, nalikuje svijetu koji je Hitler želio osvojiti", izjavili su u Alexander Historical Auctionsu. Visok je oko 2 metara te širok 250 centimetara, a ukrašen je detaljima od mjedi.

Oradour Putovanja Selo iz kojeg nitko ne izlazi bez knedle u grlu

Početna cijena za ovaj raritet iznosi 75.000 američkih dolara, odnosno 485.000 kuna, no vjeruje se kako će biti utrostručena.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju