• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Aktualno #dogadanja

Voliš ljuto? Zagreb Burger Festival organizira spektakl na kojem plaču i pravi muškarci

Iza tebe su 4 papričice, stiže peta. Znaš da si tek na pola puta, a jezik i grlo već gore. Pogledaš ostale, ljudi već odustaju. Misliš u sebi da se dobro držiš i obrišeš znoj s čela, ali onda ugledaš onu curu koja je upravo pojela Habanero kao da je smoki...

Punkufer avatar placeholder
Nika Borovac 14.09.2017 09:10 komentari
viber Created with Sketch.
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U trendu Pipi e patati pipi e patati Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom Ivica i Marica - 3 Bolji život Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend Kažun - 14 Kuće bez arhitekta Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?


U Igrišću, malom mjestu u Hrvatskom Zagorju, 30-ak kilometara od Zagreba rastu i prerađuju se ljute papričice koje će i ove godine na Zagreb Burger Festivalu powered by Heinz imati jednu od glavnih uloga. Na okršaju ljutomana na Strossmayerovu trgu 17. 9. u 17:30 sati pod palicom ekipe iz Volim ljuto sudjelovat će natjecatelji koji papričice od kojih naviru suze na oči jedu poput čipsa i odmjeriti svoje snage. Sve to, naravno, za jednu od nagrada među kojima su poklon paketi, VIP doživotno članstvo u Klubu Ljubitelja ljutine i paketi svježih čili papričica.

> Novi Burger Festival: Majstori grilla iz cijele Hrvatske dolaze u Zagreb

"Natjecatelji će probati 9 različitih čili papričica, od kojih je jedna Carolina Reaper, trenutno svjetski rekorder s preko 1.500.00 SHU. O razini ljutine koju ljudi mogu tolerirati teško je govoriti jer to stvarno previše varira. Ima ljudi koji plaču već od nekoliko stotina SHU, a ima onih koji bez problema gutaju papričice od nekoliko stotina tisuća SHU“, objašnjava Goran Vrabec, direktor i entuzijast, koji je od hobija napravio uspješan brend što žari i pali Hrvatskom već nekoliko godina. 

 

A post shared by punkufer.hr (@punkuferhr) on Sep 14, 2017 at 12:41am PDT


> Zapratite naš Instagram profil

Volim ljuto bavi se uzgojem i prodajom sadnica i plodova ljutih papričica, kao i njihovih prerađevina u obliku umaka, ajvara, zimnica i začina. Svi su proizvodi domaći, a Goran Vrabec i njegovi suradnici spremni su pričati o papričicama te podijeliti savjete i informacije o uzgoju bez tajni, a pročitati ih možete i na njihovoj stranici.

Bilo da ste fan pikantnije hrane, one srednje ljute ili volite osjećaj vatre u ustima dok vam kapljice znoja jure niz lice, na Zagreb Burger Festivalu powered by Heinz koji počinje 14. rujna možete posjetiti promotivno-prodajnu kućicu na Spice streetu. Volim ljuto ondje će predstaviti nekoliko novih proizvoda: Vrabasco Bajan (egzotična ljuta salsa s okusom Barbadosa), Hellfire Peanuts (ljuti kikiriki) i Satan's Balls (ukiseljene male bijele papričice). U stalnoj ponudi Volim ljuto ima šarolik izbor: od kuhanih do fermentiranih ljutih umaka raznih okusa i ljutina, s aromom dima ili bez nje, do onih nešto blažih s kakaom i cimetom. Kao dokaz kvalitete proizvoda ističu Brutalero Scorpion koji je osvojio drugo mjesto na svjetskom natjecanju u kategoriji jako ljutih fermentiranih umaka.



"Za hamburgere svakako preporučamo naše fermentirane umake Vrabasco, Vrabanero i Brutalero jer svatko može naći ljutinu i okus koji mu odgovara. Meni je osobno teško pričati o tome koja se sve jela mogu zaljutiti, jer ja obožavam ljuto i ljuto mi ide uz bilo koju hranu –od juha do variva pa preko mesa i deserta. Najčešće ljudi ljutu hranu kombiniraju uz razna variva i meso, no onaj tko stvarno voli ljuto, jest će papričice i umake uz aposlutno sve“, otkriva Goran Vrabec. 

  • #dogadanja
  • #burger
  • #hamburger
  • #volim ljuto
  • #zagreb burger festival
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Bespilotni borbeni brod BlackSea Technologies MASC
MASC
Ovo nije katamaran već bespilotni ratni brod, a osmišljen je za američku mornaricu
Kuhalo Agari koje kuha uz pomoć AI-a
Ne morate znati kuhati
Hit s Kickstartera: Kuhalo koje "samo" priprema hranu kao iz najboljih restorana
Mesne okruglice s pekmezom od grožđa recept
Neobična kombinacija
Mesne okruglice za "hrabre" i lijene: Za ovaj recept treba vam samo 3 sastojka
Znate li što su grue? Drveni divovi Savudrije koji podsjećaju na prošla vremena
Tradicija ribara
Znate li što su grue? Drveni divovi Savudrije koji podsjećaju na prošla vremena
Na stolu za pola sata: Recept za slasni složenac s kobasicama i sirom
Brzinski ručak ili večera
Na stolu za pola sata: Recept za slasni složenac s kobasicama i sirom
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Zuppa inglese
Piškote, vanilija i čokolada: Recept za kremasti talijanski klasik koji ne izlazi iz mode
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Kuće bez arhitekta
Okrugle kućice kojima se turisti čude: Znate li zašto su kažuni ponos Istre?
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Focaccia od kiselog tijesta recept
Savršenstvo bez mane
Nije brzo, ni jednostavno, ali… Recept za talijansku pogaču koja je toliko fina da se jede bez ikakvih dodataka
Jesen u Lijepoj Našoj: gdje u berbu kestena i gljiva
Juhe, rižoti...
Bogata jesen u Lijepoj Našoj: Kamo u berbu kestena i gljiva?

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
U Sloveniji lavina zatrpala trojicu hrvatskih planinara?
lavina u sloveniji
FOTO Objavljeno od kuda su hrvatski planinari koje je zatrpala lavina: "Spuštali su se s Triglava, a onda se njih troje odlučilo popeti na Tosc"
Stipe Božić otkrio odakle su planinari stradali u Sloveniji
Nesreća u Alpama
Stipe Božić otkrio odakle su stradali planinari: "Na planini ima oko 25 centimetara snijega"
Stigla je najavljena promjena vremena
Žestoki listopad
Hrvatska na udaru žestoke promjene vremena! Pada snijeg, moguće su i poplave
show
Heidi Klum u prozirnom izdanaju pokazala apsolutno sve
ostavila sve bez riječi
Čipka ispod koje je nosila samo tange pala je u drugi plan kad se nasmijala i pokazala zube
Hana Huljić Grašo u rijetkom izlasku zablistala s Anamariju Asanović
prekrasne dame
Grašina Hana u rijetkom izlasku s kćeri bivšeg vatrenog, jedan detalj svima je zapeo za oko
Tko je Elijah Hewson, pjevač grupe Inhaler i sin Bona Voxa?
gradi svoj put
Znate li tko je ovo? Otac mu je velika rock legenda!
zdravlje
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
Pokrovitelj Donat
Izazov koji ćete voljeti: Kako dva tjedna mogu promijeniti vašu probavu?
5 dodataka prehrani koje ne biste trebali uzimati, prema mišljenju nutricionista
Oprez!
5 dodataka prehrani koje ne biste trebali uzimati, prema mišljenju nutricionista
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
Iznenađujući rezultati nove studije
Lijek koji milijuni već uzimaju štiti od dugog COVID-a?
zabava
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Zdravlje na prvom mjestu
Doktor otkrio kako nikad ne bi uzeo česti dodatak prehrani! Podijelio važan razlog
Na prilazu ih dočekalo jezivo iznenađenje, pogledajte samo ovu grdosiju
Čovječe...
Na prilazu ih dočekalo jezivo iznenađenje, pogledajte samo ovu grdosiju
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
Što je to?
Mačka dobila novog cimera, njezina reakcija je hit
tech
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
Nije puno, ali statistički značajno
Zemlja postaje sve tamnija: Što to točno znači?
"Svemirski odmetnik" lebdi između planeta i proždire sve što mu se nađe na putu
Nevjerojatno otkriće
"Svemirski odmetnik" lebdi između planeta i proždire sve što mu se nađe na putu
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
Sve objavili na Facebooku
Policajac u šoku nakon što je zavirio u vozilo: Zaustavio je automobil zbog prekršaja, a nije mogao naplatiti kaznu
sport
Tomislav Ivković o Luki Modriću: "Liječnici trebaju pregledati Luku Modriću. Kako je to moguće?"
Luka je čudo
Ikona u nevjerici: "Liječnici trebaju pregledati Modrića. Kako je to moguće?"
Tužna vijest iz SAD-a: Preminuo Dragan Popović, bivši igrač Hajduka
Objavio klub
Tužna vijest: Preminuo bivši igrač Hajduka, bio je ikona u SAD-u
Najbolji napadač svijeta: "Želim igrati za Hajduk, a reprezentacija je nešto posebno"
ogroman hit
Najbolji strijelac svijeta: "Želim igrati za Hajduk, a reprezentacija je nešto posebno"
tv
Skrivena sudbina: Spriječio ju je da dođe na mjesto sastanka
SKRIVENA SUDBINA
Spriječio ju je da dođe na mjesto sastanka
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Did Tunja
2U1
Kakav nastup pun emocija! Dražen pod hitno treba otići na Broadway ili u Hollywood!
Skrivena sudbina: Opasna igra sa sobom donosi i visoke uloge - jesu li oni spremni na to? Otkrijte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
SKRIVENA SUDBINA
Opasna igra sa sobom donosi i visoke uloge - jesu li oni spremni na to? Otkrijte u novim epizodama serije "Skrivena sudbina"
putovanja
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
pipi e patati
Jednostavno, zasitno i puno okusa: Recept za mirisne pečene krumpire s paprikom
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena tjestenina s bundevom, kozjim sirom i slaninom
Tješi i grije
Jelo kojeg će uvijek biti premalo: Zapečena "jesenska" tjestenina sa sirom i slaninom
Bajkovita Baranja: Autentičan doživljaj nekog zabroravljenog - i toliko boljeg - života
Bolji život
Omiljeno seosko gospodarstvo u bajkovitoj Baranji: Mjesto na kojem ćete provesti nezaboravan vikend
novac
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Posao za hrvatske tekstilce
Tvrtka iz Đakova s partnerima dobila milijunski posao nabave odora za pravosudnu policiju
Velika promjena kod procedure ulaska stranaca u Hrvatsku od listopada. Hoće li nastati velike gužve?
Predvidite kašnjenja
Velika promjena kod procedure ulaska stranaca u Hrvatsku od listopada. Hoće li nastati velike gužve?
lifestyle
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenski hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Modno usklađeni par sa zagrebačke špice
Odlične kombinacije
Par sa špice tako je dobro usklađen, da ih ne možemo prestati gledati, top su
sve
Ana Gruica Uglešić na premijeri Lutikine kuće u Zarinom kariranom odijelu 2025.
Model za 60 eura
Hlače Ane Gruice Uglešić su veliki jesenski hit, a sjajan su izbor za posao i odlazak u kazalište
Tomislav Ivković o Luki Modriću: "Liječnici trebaju pregledati Luku Modriću. Kako je to moguće?"
Luka je čudo
Ikona u nevjerici: "Liječnici trebaju pregledati Modrića. Kako je to moguće?"
Ulična moda mrežaste čarape i visoke čizme, Zagreb
Teško je skrenuti pogled
Čarape plavokose ljepotice sa zagrebačke špice bacaju i minicu u drugi plan
Burger
O tempora, o mores!

"Dnevnik" strastvenog tamanitelja hamburgera: "Nekad smo se častili burgerom od 10 kuna, a danas uredno plaćamo 15 eura"

Sjeli smo u dvorište jer je Rougemarin tad bio smješten u malom kiosku/kućicu u dvorištu sadašnje lokacije (nije još postojao na mjestu gdje je dana restoran), naručili burgere, te nakon prvog griza zaključili „pa kakvo je ovo čudo čovječe, ovakav burger do sad nismo jeli“. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Slika nije dostupna Aktualno
    Svakako ne propustiti

    Zagreb u narednih deset dana postaje prijestolnica najfinijih burgera: Posjetitelji će moći uživati u njih čak 70 vrsta

  • Veliki test burgera na Zagreb Burger Festivalu - 32 Hrana i piće
    Veliki vodič

    Testirali smo sve: 5 burgera koje morate probati na Zagreb Burger Festivalu

  • Burger Hrana i piće
    O tempora, o mores!

    "Dnevnik" strastvenog tamanitelja hamburgera: "Nekad smo se častili burgerom od 10 kuna, a danas uredno plaćamo 15 eura"

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close