Nedavno otvorena zagrebačka franšiza u kojoj se na brazilski način uživa u najfinijim plodovima tora, od sada nudi i nešto još bolje! Po sistemu 'all you can eat', u restoranu Rodizio do Brasil sljedeće dvije srijede - 28. listopada te 4. studenog, možete i besplatno piti sjajno čileansko vino. Dakle, jedite i pijte dok ne kažete stop! E, to je hedonizam...

Dakle, brazilski restoran Rodizio smješten na početku Horvaćanske (na mjestu Baschierre 2), čista je perverzija za kvantitetne gastro hedoniste, jer ovdje po univerzalnoj cijeni možete satima jesti meso koje dolazi u deset slijedova. Dakle, platite li cijenu od 198 kuna, ulazite u žrvanj u kojem svakih desetak minuta za vaš stol dolazi konobar noseći u rukama jedno od deset vrsta jela, te ih reže pred vama.



Slijedovi se vrte u krug, pa ako ste otprve zapamtili kokošja srca sa žara, mini kobasice ili janjetinu – za sat-dva eto njih opet. I tako stalno, u krug, sve dok shvatite da više ne možete. Onda okrenete malu drvenu stvačicu poput male bačve koja vam stoji na stolu sa zelene na crvenu stranu, i propustite sljedeće nizove. Dok opet ne ogladnite uz čašicu finog čileanskog vina, nježne i svježe kupaže koja osobno, bolje paže uz govedinu i svinjetinu nego perad, ali nakon drugog slijeda je sve bilo savršeno.

Za samo vino, Caliterra Cabernet Sauvignon Reserva, distributer Ivan Novak iz Vivat finih vina kaže:
'Naziv Caliterra spoj je dvije riječi: calidad (kvaliteta) i terra (zemlja). Grožđe za ovo vino dolazi iz posebnih tzv. Reserva dijelova vinograda doline Colchagua Valley i idealno paše uz roštilj.' A kako je koncept Rodizija – roštiljanje mesa na mačevima – eto sreće!

Meso je stvarno raznoliko, od netaknutog steaka do jako začinjenih lungića, krilca su fenomenalno pacana i za razliku od većine lokala u Zagrebu – imaju okus. Meso dolazi iz Južne Amerike, a poslužuju ga uglavnom konobari s istog kontinenta, pa ćete se prisjetiti i englskog, a možda čak i portugalskog!

Atmosfera je fina, ugodna, kvalitetna za instagramiranje, povrće i prilozi pozivaju sa švedskog stola, piva kao u priči... Možda cijena djeluje malo visoka, ali ako si jednom u životu ne priuštite izaći i provesti se kao argentinski vlastelin, ili brazilski tajkun, onda ovo stvarno nije mjesto za vas. Za sve nas ostale hedoniste i gurmane – definitivno jest! Vidimo se u Rodiziju 28. listopada pa još dvije srijede na vinskim srijedama i 'All you can eat and drink partyju', ili bilo kojem drugom danu kad ćete piće plaćati posebno. Naravno, U Rodiziju se može naručiti svako jelo za sebe, a posebno ističu dječje menije subotom.

Osim mesa, u Rodizio do Brasilu možete isprobati i morski ili vege rodízio, počastiti se sočnim odreskom ili pak samo svratiti na ručak i birati između velikog broja priloga, toplih i hladnih predjela i salata iz samoposlužnog bara. Isprobajte neobične kombinacije kao što su file brancina u umaku od manga ili svinjski kare u ananasovom umaku.

Dakle, Rodizio nije nužno 'all you can eat', pozvani ste i vi koji ne možete puno jesti, a volite ukusne specijalitete! Na kraju naručite pečeni ananas i sve to ponovite barem jednom mjesečno! Možda nećete tako skoro u Brazil, zato se prepustite okusima Latinske Amerike u Zagrebu.



No to nije sve! Započnite hedonističku srijedu autentičnim brazilskim koktelom Caipirinha.

Caipirinha: 

1. Limetu narežemo na komadiće. Stavimo ih u čašu te preko njih pospemo 3 žlice šećera.

2. Sve zajedno dobro promiješamo kako bi limeta pustila svoj sok.

3. Čašu napunimo drobljenim ledom, preko njega ulijemo rakiju cachaço i još jednom sve dobro promiješamo.

Vidimo se u Rodiziju, saborear a sua refeição!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju