Veliki broj turističkih destinacija

Indija je geografski potpuno raznolika zemlja, od najviše Himalaje, do zlatnog pijeska pustinje Thar. A gradovi poput Rajasthana, Kerale, Goe, Uttaranchala ili Tamil Nadua, poznati su po uzbudljivim atrakcijama i svake godine ih posjete milijuni turista iz svih dijelova svijeta.

Povijest
Indiju su nastanjivali pripadnici jedne od najstarijih civilizacija na svijetu još u doba neolitika. Drevne knjige koje datiraju od prije tisuću godina daju nam uvid u neke od najinteresantnijih kultura koje su živjele na kugli zemaljskoj.

Kultura
Ova država domovina je Hinduizmu, Budizmu, Sikhizmu i Jainizmu, i poznata je po svojoj dinamičnoj kulturi. Mnogi turisti odlučuju se posjetiti Indiju samo kako bi iskusili tradiciju pomiješanu u jedinstvenu koheziju s modernim načinom života. A Indijsko vjenčanje je prizor koji svaki turist mora doživjeti.


Indijska arhitektura
Arhitektura u Indiji evoluirala je kroz stoljeća raznih kultura i civilizacija koje su prolazile kroz nju, a svaka je ostavila svoj trag. Različiti povijesni i arheološki lokaliteti jednostavno su predivni i prepoznati od strane UNESCO-a, koji ih je uvrstio na svoj popis kulturne baštine.

Hrana
Prvo i osnovno. Ako niste naviknuti na intenzivne okuse, vjerojatno vam se neće dopasti Indijska hrana. Ali nakon nekoliko dana probavnih smetnji, početi ćete uživati u raznolikim okusima i, u nama neshvatljivim, ali opet finim kombinacijama. Oduvijek je Indija bila poznata po svojim začinima i veći dio svoje ekonomije razvila je upravo na toj grani industrije.


Glazba
Klasniča Indijska glazba stoji uz bok najvećim glazbenim dostignućima iz Europe. Glazba je važan dio Indijskog društva i mnogi svjetski poznati glazbenici potekli su baš iz Indije. Većinom se glazba izvodi na gudačkim instrumentima koji proizvode jedinstven melodiozan zvuk.

Ples
Indijski ples je prava umjetnost i potrebne su godine učenja i vježbanja da biste mogli nastupati pred publikom. Svaki ples prati određenu filozofiju i drevne religije.

Kupnja
Veliki broj turista posjećuje Indiju zbog shoping groznice koja ovdje vlada tijekom cijele godine. Tkanine, odjeća, rukotvorine - popularne su u svim dijelovima svijeta.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju