Iz Indije potječu trigonometrija, šah, Hidnuizam, Budizam, a sastoji se od 28 država. U njoj vlada parlamentarna demokracija, a ekonomski je 11 država u svijetu po BDP-u. Unatoč tome, stopa podhranjenosti djece, pandemija i siromaštvo - još uvijek su na visokom nivou.

I dok su sve to poznate činjenice, ima i onih koje samo rijetki znaju. Ovo su neke od njih.

Putovanje vlakom ravno je avanturi života
Sigurno ste vidjeli fotografije gdje su vlakovi toliko krcati putnicima da oni sjede na krovu, ili doslovno vise s njega. U stvarnosti, ima i skupljih vlakova, koji nisu takvi, ali ako hoćete riskirati...

Krave su svete životinje
Krave su u Indiji simbol majčinstva i plodnosti te se zbog toga smatraju svetim životinjama. One su doslovno na svakom koraku i nitko ih ne smije taknuti jer su kazne visoke. Ako kravu povučete za rep na sebe ćete privući mračne sile, a isto tako imajte na umu da Indijci vjeruju u reinkarnaciju tako da bilo koja krava može biti lik nekog od mnogih božanstva.


Hijra zajednica
To su osobe koje su prošle kastraciju, a kao simbol prihvaćanja u zajednicu moraju prolijevati mlijeko u rijeku kao simbol gubitka plodnosti.

Promet je kaotičan
U Indiji prometna pravila ne vrijede - doslovno ih nema. Konstantno trubljenje, vozila koja dolaze sa svih strana i nesnosno guranje, ono su što čine Indijski promet katastrofalnim. Jedino što vrijedi u prometu je da morate imati čelične živce. Ali kad se naviknete, sve počne teći samo od sebe...


Bindi i crna boja za oči
Bindi je točka na čelu gdje se nalazi šesta čakra - mudrost. Crnu boju za oči koriste žene i muškarci, čak i djeca koja smatraju da bojanjem očnih kapaka tjeraju zle duhove.

Muškarci se drže za ruke
Ako u Indiji vidite dva muškarca kako se drže za ruke ili prisno grle - radi se samo o prijateljskom pozdravu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju