Sastojci za složenac:
340 grama širokih rezanaca
450 umaka bolonjez
200 ml vrhnja za kuhanje
150 grama šampinjona
200 ml mlijeka
50 grama naribanog parmezana

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva.

2. Namastite vatrostalnu posudu s nešto maslaca ili ulja. U nju stavite kuhanu tjesteninu po želji (najbolje bi bilo široke rezance).

3. U posebnoj zdjeli pomiješajte gotov bolonjez umak, vrhnje za kuhanje i mlijeko, pa dobro promiješajte. Prelijte umak preko tjestenine. Ovdje otkrijte 3 glavnih grešaka koje radimo kad pripremamo bolonjez umak.

4. Tjestenini dodajte narezane kriške šampinjona, a preko svega naribajte parmezan.

5. Stavite zapeći u prethodno zagrijanu pećnicu oko 20 do 25 minuta dok sir ne dobije zlatno-smeđu boju.

6. Izrežite kocke "lažnih" lazanja i poslužite tople sa salatom po izboru. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju