Niti jedan festival ne može proći bez dobrog piva, a The Garden Brewery posebno je za Zagreb Burger Festival osmislio Märzen, moderniju verziju njemačkog festivalskog klasika. Iako je pitko, a posebno su ga dobro prihvatile žene jer nema jaki miris hmelja, ovo pivo sadrži 6,1 posto alkohola pa ga pažljivo konzumirajte.

Radi se o tradicionalnom lageru bogatog sladnog profila i modernizirane hmeljne recepture. Saaz pridodaje začinski element u kontrastu sa zemljanim i cvjetnim notama Willameta, što pivo čini pitkim i ukusnim. Baza je divna kombinacija Munich i Vienna sladova koji daju bogatu sladnu pozadinu s laganim dodatkom njemačkog pils slada koji je zaokružio i omekšao strukturu piva.

Rakijarnica &Mangosta cocktail bar nudi čak dvadesetak vrsta koktela, desetak vrsta sokova i smoothieja te cijeđenih sokova i petnaestak vrsta rakija i likera. Ove godine posebnu pozornost plijene Pink Panther i Purple rain te Glitter Gin Tonik poznatog putopisca i koktel-majstora Tomislava Perka. Glitter Gin poseban je po jestivom glitteru koji se miješa s džinom i uz dodatak leda i tonika postaje prefini, osvježavajući koktel

Pravo carstvo džina pronaći ćete kod vesele ekipe GINgle Bells cocktail bara. Posebno za ovaj Festival osmislili su Double Trouble, koktel s novim Beefeaterovim džinom Pink s jagodom i tonikom od maline, ukrašenim suhim laticama i gratiniranom narančom.

Džin-tonik sa šljokicama Džin-tonik sa šljokicama (Foto: Sandro Sklepić)

Tu je i Pinka koji se dobije miješanjem ružičastog džina i obične Inke. Kiss my Gin njihov je klasik od džina, cijeđenog limuna, pupoljaka ruže, tonika od ruže i leda. Još je jedan novitet OranGin, koji možete napraviti kod kuće tako da pomiješate džin, tonik od naranče, trakice chilly papričice, komadić sušenog đumbira te sušene narančine korice.

> Spas za žeđ: Recept za piće koje najbolje paše uz roštilj

Ako ste pak obožavatelj viskija, najbolji viski ima Jameson Grill&Chill kućica, a jedna od inovacija je i koktelčić s viskijem koji sadrži 0,03 Jameson viskija, 0,02 šećernog sirupa, Inka tonika, leda i cijeđene limete.

Više informacija potražite na webu, FB stranici i Instagramu.  
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju