Mnogima je pivo prvi izbor uz roštilj, ali na Zagreb Burger Festivalu otkrili smo koje se piće najbolje slaže sa zasitnim kombinacijama mesa i peciva. Vrsni hrvatski barmen Marin Nekić za hedonističko događanje na Strossmayerovom trgu poslužio je varijaciju koktelskog klasika Tom Collinsa kojeg možete pripremiti kod kuće čak i ako vam bacanje boca u zrak ili mućkanje nisu omiljeni hobi.

Bez kompliciranja, tanko narezane po dužini ploške krastavaca, cherry rajčice, listiće bosiljka i par kapi Tabasca prelijte s 4 cl džina kako biste gnječenjem dobili hladnu infuziju i što bolje povezali sokove s alkoholom.

Zatim valja procijediti džin preko leda i doliti tonik. Za dekoraciju možete kao Marin iskoristiti krastavce i male rajčice.

Marin Nekić Marin Nekić (Foto: Sandro Sklepić)

„Htio sam napraviti nešto sa svježim sastojcima koji pretežito idu uz svaki burger pa se Collins pokazao idealnim osvježenjem, osobito za toplijih dana. Slatkasto kiselkasti sokovi rajčice te ljutkaste note Tabasca, koji također ima kiseline, lijepo zaokružuju ovu pitku priču“, ispričao nam je barmen dodajući kako se u aftertasteu osjeti ljutina.

Publici festivala svidjela se i džINKA u koju ide hibiskus, svježi sok limuna, malo ribanog đumbira i džin. Potrebno ga je lagano promiješati tako da hibiskus pusti boju pa ubaciti leda i dodati tonik. Kako ga pripremiti, pogledajte u videu.   

      

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju