Sastojci za pohane lazanje:
450 grama mljevene junetine
100 grama crvenog luka
1 čajna žličica naribanog češnjaka
300 ml gotovog umaka od rajčice za tjesteninu
220 grama sira mozzarella
8-10 listova za lazanje
sol i papar po želji

Za pohanje:
300 grama brašna
200 grama krušnih mrvica
4 jaja
600 do 800 ml biljnog ulja

Priprema:

1. Na malo ulja pirjajte luk i češnjak uz stalno miješanje dok ne dobije zlatno žutu boju. Dodajte mljevenu junetinu.

2. Kad meso potamni počet će ispuštati višak vode. Ocijedite vodu i pirjajte sve dok junetina ne omekša.

3. U meso ulijte gotov umak za tjesteninu, posolite i poparite po želji. Umak dakako možete napraviti i sami, no ovaj recept ubrzava cijeli postupak pripreme pohanih lazanja.

4. Umak maknite s vatre, pa dodajte komadiće mozzarele. Miješajte sve dok se sir ne rastopi i ne dobijete čvrstu smjesu. Pustite da se smjesa ohladi.

5. Za to vrijeme skuhajte listove za lazanje u vrućoj vodi. Prerežite po sredini svaki list, pustite da se ohladi oko pet minuta, pa ih nadjenite pripremljenom smjesom za lazanje, i pretvorite ih u rolice.

6. Tako pripremljene rolice stavite u ledenicu na hlađenje oko desetak minuta da se stvrdnu.

7. Rolice panirajte na klasičan način tako što ćete ih staviti u brašno, jaje i krušne mrvice. Panirane rolice ponovo vratite u ledenicu na desetak minuta.

8. Ispecite rolice u dubokom i vrućem ulju dok ne dobiju lijepu narančasto-smeđu boju. Poslužite uz omiljeni umak. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju