Sastojci za rižoto:

  • 300 grama riže arborio
  • 220 grama šampinjona
  • 100 ml bijelog vina
  • 1 l pilećeg temeljca
  • 100 grama parmezana
  • 4 kriške špeka
  • 1 crveni luk
  • sol i papar po želji
  • biljno ulje za pirjajnje

Priprema:

  1. Očistite luk, nasjeckajte ga na komadiće i popržite na malo biljnog ulja.
  2. Luku dodajte komadiće špeka i nastavite pirjati.
  3. U tavu dodajte gljive i sve zajedno pomiješajte. Pirjajte nekoliko minuta.
  4. Dodajte arborio rižu i pirjajte ju oko 1 minute. Potom ulijte vino kako biste deglazirali tavu.
  5. Kada vino ispari, postepeno počnite dodavati pileći temeljac, uz često miješanje.
  6. Pred kraj kuhanja u tavu dodajte naribani parmezan i sve zajedno dobro promiješajte. Dodajte sol i papar po želji.
  7. Za kuhanje rižota bit će vam potrebno od 15 do maksimalno 20 minuta.
  8. Rižoto poslužite dok je topao uz sezonsku salatu po želji. Dobar tek!
U trendu Punjenje paprika Male tajne 5 pogrešaka zbog kojih punjene paprike nikad nisu dovoljno ukusne Ispecite sočan i mekan svinjski kotlet Za prste polizati Savršeni svinjski kotleti: Trik za sočno i mekano meso koje će svi obožavati Piyaz Omiljeni piyaz Osvježavajuća, ali zasitna: Turska salata od graha koja može poslužiti kao kompletan obrok

Trik je u vodi: Kako skuhati savršenu rižu baš svaki put? Arancini Jela od riže - 2 Jela od riže - 3 +2 Jela od riže - 4