Sastojci za 6 osoba:
6 krumpira
500 grama naribanog sira
220 grama kremastog sira
200 grama nasjeckanog mladog luka
12 kriški špeka
Kiselo vrhnje za preljev

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Za to vrijeme detaljno istrljajte krumpirovu koru tako da uklonite sve znakove nečistoće s površine, te nožem napravite nekoliko rupica po njima.

2. Zamotajte sirove krumpire s korom u aluminijsku foliju, pa ih stavite direktno na rešetku da se termički obrađuju oko 20 minuta.

3. Izvadite krumpire iz pećnice i pustite da se ohlade dovoljno da ih možete primiti u ruke.

4. U međuvremenu promiješajte kremasti sir, 300 grama naribanog sira poput cheddara ili gaude te nasjeckani luk i napravite nadjev.

5. Izdubite sredinu krumpira i napunite ga nadjevom. Oko kore svakog krumpira omotajte dvije kriške slanine, pa stavite zapeći u pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva oko pola sata.

6. Preko vrha krumpira dodajte preostali sir i zapecite još desetak minuta. Prije posluživanja prelijte krumpir s nešto kiselog vrhnja. Dobar tek!

U videu Tastyja pogledajte kako se rade krumpiri punjeni sirom i obloženi špekom na roštilju.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju