Tema: #blagdani2016

Kralj mesa! 3 najbolja načina za spremanje svinjskog lungića

14.3.2016
Svinjski lungić - 2

Svinjski file, pisanica i lungić nazivi su za najfiniji dio ove životinje, koji se još naziva i lažnim biftekom. Naučite ga spremati na najbolji način kako biste uživali u maksimalnom okusu.

Palačinke za kraljeve: Desert za koji već imate sastojke u frižideru

20.9.2016
Kaiserschmarren palačinke

Car Franjo Josip obožavao je ovaj desert, pa su austrijske palačinke poznate kao i kraljevski drobljenac...

5 hit jela za novogodišnji tulum na kojem će vam svi gosti biti zahvalni

29.12.2015
Pečenje

Planirate li Novu godinu dočekati u vlastitom domu, sigurno ćete nešto vremena potrošiti na planiranje jelovnika za druženje s prijateljima ili članovima obitelji. Mi vam predlažemo ova jela za koja ćete sigurno primiti mnoštvo komplimenata.

Recept za čokoladni kuglof nakon kojeg ćete polizati tanjur

16.12.2015
Kuglof

Kakvi bi to bili blagdani bez jednostavnog, ali ukusnog kuglofa? Ovaj blagdanski kolač možete pripremiti i bez namirnica životinjskog porijekla.

Mavrovo: Tajanstveno mjesto koje treba posjetiti zimi

15.12.2016
Nacionalni park Mavrovo - 10

Jedan je od kurioziteta Mavrova crkva sv. Nikole koja je izgrađena 1857., ali je zadnjih šezdesetak godina uglavnom potopljena vodom zbog izgradnje hidrosustava na jezeru.

Znate li kako od mlijeka napraviti šlag?

25.7.2016
img placeholder

U nekoliko koraka napravite laganiju verziju šlaga u kojem, umjesto slatkog vrhnja, glavnu ulogu igra mlijeko...

3 trika za najkremastiji pire od krumpira

18.2.2016
Pire od krumpira

Za pripremu pirea možete se poslužiti bilo kojom vrstom krumpira, no najbolji pire dobit ćete ako koristite brašnaste plodove, odnosno krumpire s visokim postotkom škrobi.

Gotov u 60 sekundi: Napravite prozračni mousse sa štapnim mikserom

19.5.2016
img placeholder

Neuspjele kreme i juhe od čokolade su daleka prošlost. Otkrivamo trik uz pomoć kojeg ćete napraviti prozračni mousse od čokolade za svega pet minuta...