Tema: #blagdani2016

Mavrovo: Tajanstveno mjesto koje treba posjetiti zimi

15.12.2016
Nacionalni park Mavrovo - 10

Jedan je od kurioziteta Mavrova crkva sv. Nikole koja je izgrađena 1857., ali je zadnjih šezdesetak godina uglavnom potopljena vodom zbog izgradnje hidrosustava na jezeru.

Znate li kako od mlijeka napraviti šlag?

25.7.2016
Šlag od mlijeka

U nekoliko koraka napravite laganiju verziju šlaga u kojem, umijesto slatkog vrhnja, glavnu ulogu igra mlijeko

3 trika za najkremastiji pire od krumpira

18.2.2016
Pire krumpir

Za pripremu pirea možete se poslužiti bilo kojom vrstom krumpira, no najbolji pire dobit ćete ako koristite brašnaste plodove, odnosno krumpire s visokim postotkom škrobi.

Kralj mesa! 3 najbolja načina za spremanje svinjskog lungića

14.3.2016
Svinjski lungić

Svinjski file, pisanica i lungić nazivi su za najfiniji dio ove životinje, koji se još naziva i lažnim biftekom. Naučite ga spremati na najbolji način kako biste uživali u maksimalnom okusu.

Germknedle punjene Nutellom! Recept zbog kojeg jedva čekamo hladnije dane

28.11.2016
Germknedle

Germknedle (Germknodel) su austrijska slastica napravljena od dizanog tijesta, koje se puni džemom ili neki drugim namazom te kuha na pari, a obično poslužuje na prestižnim skijalištima u ovoj zemlji.

Recept za hrskavi krumpir zbog kojeg ćete zaboraviti na mesno pečenje

6.3.2015
Krumpir

Pečeni krumpir iz pećnice nedjeljna je klasika koja se obično služi uz mesno pečenje u većini hrvatskih domaćinstava.

Palačinke za kraljeve: Desert za koji već imate sastojke u frižideru

20.9.2016
Kaiserschmarren palačinke

Car Franjo Josip obožavao je ovaj desert pa su austrijske palačinke poznate kao i kraljevski drobljenac...

Hren je car! 7 razloga zašto ga treba jesti i nakon blagdana

26.3.2015
Hren - 6

Ribani korijen hrena sastavni je dio blagdanskog stola, jer se zbog svoje ljutine odlično sljubljuje s težim mesnim jelima. Ova zeljasta biljka iz porodice Brassicaceae odlična je saveznica zdravlja, a uz ljutkast korijen kulinarski zaljubljenici mogu iskoristiti čak i njegovo mlado lišće.

punkufer.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice punkufer.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice punkufer.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se