Ništa iz fast food restorana
Iako su fast food restorani u zračnim lukama primamljivi, blještavi i mirisavi, važno je znati da se hrana puno teže probavlja na 10.000 metara nego na nula. Sa svim problemima probave koje brza hrana stvara i na zemlji, možete biti sigurni da ćete let provesti s bolom u trbuhu.

Alkohol
Pivo, vino ili gin-tonic savršen su način da se opustite prije leta. No, zbog alkohola dehidrirate, a let će biti i više nego naporan. Pogotovo ako nastavite pretjerivati u piću tijekom leta. Puno vode ljudi, ona sve liječi!

Povrće
Jeste li znali da nakon polijetanja, tlak zraka pada? To može izazvati nadutost i grčeve. Zato svakako izbjegavajte povrće poput brokule, cvjetače, rotkvice, kelja i prokulice. Dakle, recite mami da vam napravi klasični sendvič, OK?

Gazirana pića
Sok, pivo, mineralna voda – sve to uzrokuje nadutost. A možda kraj vas sjedne savršen suputnik…

Žvakaće gume i slatkiši bez šećera
Proizvodi bez šećera puni su umjetnih sladila koje naše tijelo teško probavlja. Tako se i opet stvara nadutost, punite se plinovima, a kao najgori scenarij – ovi slatkiši su ponekad vrlo solidan laksativ. Sad zamislite avionski toalet…

Grah
Svi znamo da stvara plinove. Iako je vrlo zdrav, najbolje ga je ipak ne jesti prije leta.

Češnjak
Ukusan i vrlo zdrav, no nije dobar izbor za let. Češnjak sadrži sumporne spojeve koji se vrlo dobro apsorbiraju. Dakle, iz poštovanja prema ljudima oko vas – izbjegavajte ga. Da ne bi oni izbjegavali vas!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju