„Zaputite se na hrvatsku obalu sjevernog Jadrana kako biste otkrili neke od najprivlačnijih regija u zemlji. Dok Dubrovnik i južna Dalmacija dobivaju najveći dio pozornosti, istarski poluotok s otocima i kvarnerska obala otkrivaju druge strane bogate hrvatske kulture i povijesti“, piše ugledni CNN, savjetujući čitatelje da posjete skrivene hrvatske plaže i „male Venecije“, kao što je primjerice Cres. 

Kako piše CNN, drevni Grci i Rimljani, Mlečani, Austrougari i Talijani ostavili su traga na hrvatskoj arhitekturi, jeziku i hrani regije.

„Ah, hrana. Tartufi, maslinovo ulje i slasne školjke u Istri, fantastično masni langoši na Kvarneru, creska janjetina raskošnog okusa – a sve to se lijepo slaže s istarskom malvazijom i teranom te krčkom žlahtinom“, piše CNN i predlaže između slasnih specijaliteta posjet drevnim rimskim ruševinama, venecijanskim selima i habsburškim gradovima, uživanje na stotinama plaža koje se protežu duž obale Istre do Opatije i obala Kvarnerskog zaljeva. 

Pulu sa svojim amfiteatrom, predivni Rovinj s uličicama i arhitekturom koja podsjeća na onu u Veneciji i Svetom Katarinom, otokom s kojeg puca predivan pogled na grad te ljupki Grožnjan, prestižni magazin je istaknuo u Istri, baš kao i sela i vinograde u unutrašnjosti. Osim Istre na popisu najljepših mjesta našli su se: Opatija, Rijeka, Krk, Cres, Lošinj i Rab.

Hrvatska ponovno pri vrhu liste: Novi popis najmoćnijih putovnica na svijetu Putovnica Putovnica Putovnica - 1 +2 Putovnica

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju