Tražite li švicarsku idilu, mirno mjesto u prirodi koje pruža dovoljno materijala za savršene fotografije, a opet je na dobroj poziciji ako poželite malo više sadržaja, zaputite se u dvorac Meggenhorn. Nalazi se nedaleko od grada i istoimenog jezera Luzern, a pogled puca prema vrhovima Alpi.

Dvorac je izgrađen u drugoj polovici 19. stoljeća i popraćen je neogotičkom kapelicom, farmom i velikim parkom. S vremenom su oko njega posađeni i vinogradi, koji zajedno s cijelim kompleksom čine savršenu razglednicu i simbol ove regije.

Na prvi pogled već je jasno zašto posjetioce toliko privlači ovaj dvorac. Njegova klasična arhitektura i bajkovit izgled u švicarskom zelenilu kraj jezera i Alpi dovoljan su razlog za posjet čak i ako ne ulazite u dvorac. A srećom, postoji i ta opcija – turistički razgled dvorca u tijekom kojeg ćete otkriti zanimljivosti iz njegove prošlosti.

Na livadi koja se prostire podno njega često možete uočiti domaće goste, obitelji i prijatelje, koji ovdje dolaze na piknik, a u blizini je i malo seosko imanje s domaćim životinjama, što je uvijek zabavna opcija ako putujete s djecom.

U dvorcu je danas moguće organizirati poslovne sastanke, vjenčanja i proslave raznih vrsta. A svakako svratite i u romantični grad Luzern na istoimenom jezeru koje je, inače, četvrto po veličini u Švicarskoj. Ovdje ćete zateći najstariji drveni natkriveni most u Europi, Vodeni toranj, te tzv. Zlatnu kružnu rutu koja uključuje putovanje brodom, vlakom i gondolom.

Švicarska u malom: Nestvaran grad u kojem biste vjerojatno živjeli kao bubreg u loju Luzern - 1 Luzern Luzern - 4 +2 Luzern - 3

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju