S obzirom kako je putovanje zrakoplovom zadnjih mjeseci u priličnom kaosu, putnici koji jedva čekaju da nekud odu okreću se putovanjima cestom u većem broju. Zapravo, u posljednjih 12 mjeseci, došlo je do porasta od 116 posto za pretraživanje kombinacije „road trips“ na Google tražilici!

Kako donosi portal Timeout, stručnjaci za automobilsku industriju Motorcycle Insurance duboko su istražili hashtagove na Instagramu, podatke o pretraživanju i prikaze na Tiktoku (podaci su prikupljeni u srpnju) kako bi došli do popisa 28 najpopularnijih ruta za cestovna putovanja diljem svijeta. Prema njihovom istraživanju, SAD pružaju najbolji road trip od svih, a riječ je o vožnji regijom Big Sur u Kaliforniji.

Iako se vjerojatno do sad niste vozili Big Surom, vidjeli ste ga u reklamama za automobile. To je zapanjujuća, uska dionica niz kalifornijsku obalu s mnoštvom zavoja. S jedne strane, morske litice gledaju na Pacifik, a s druge se naziru planine Santa Lucia. Poznata vijugava ruta Big Sura donijela mu je 1.469.416 Instagram hashtagova, 368.000 globalnog prosjeka mjesečnog opsega pretraživanja i 90.500.000 TikTok pregleda!

Na drugom mjestu završila je bolivijska cesta Salar de Uyuni, dok je brončana medalja pripala za Costa Smeraldu na Sardiniji. Četvrto, peto i šesto mjesto ponovno su pripale američkim cestama U prvih deset na osmom mjestu nalazi se jedna azijska (kroz pustinju Gobi) te australska cesta (Great Ocean Road) na desetom mjestu.

Da, mnoge od ovih cesta su prilično daleke, ali prilično smo sigurno kako se ljepota može naći i mnogo bliže. Primjerice, dovoljno je da se provozate Jadranskom magistralom, napravite road trip od Rijeke do Dubrovnika i vidjet ćete ljepotu koja se slobodno može naći i na ovoj listi.

Bolna leđa i nezdrava hrana: 7 grešaka koje trebate izbjeći kada planirate road trip po SAD-u Američke planine +0 Američke planine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju