Prije našto manje od godinu dana pisali smo o tome kako se najbolje pizze u Hrvatskoj peku u Vodnjanu, kad su se natjecatelji iz cijele Hrvatske okupili u Zagrebu kako bi odmjerili snage u pripremi pizze i izborili se za titulu pobjednika na 1. državnom prvenstvu pizzaiola.

Prvo hrvatsko službeno natjecanje bilo je napeto do samog kraja kad je počasni naslov odnio Romano Seferović iz pizzerije Buffalo u Vodnjanu. Tko nije imao prilike kušati njegove specijalitete na jugu Istre, to će moći učiniti na Fuliranju jer Buffalo dolazi u Zagreb – zajedno s vrhunskom napuljskom zidanom peći za pizzu od 2 tone Forni Magliano. Na njoj će se osim pobjedničke pizze s istarskim sastojcima (ovčji sir s tarufima, salama od boškarina, masline iz vrta, mozzarella, šalša, cherry rajčice, bosiljak) naći i margherita, adventska (šalša, mozzarella bocconcino, istarska kobasica, maslinovo ulje, bosiljak) i vege sa šalšom, mozzarellom i šampinjonima.

Pizza pobjednica će se prodavati za 20 kuna komad ili 80 kuna cijela, a ostale će stajati 15, odnosno 60 kuna. Ako želite isprobati razne stvari, pročitajte što jesti na Fuliranju.

Na kućici Buffala moći ćete kušati i specijalitete od boškarina. Za 33 kune dobit ćete porciju "napaljenog boškarina", odnosno tripice – fileke u domaćem pecivu sa šalšom. Ništa manje maštovit je i naziv za istarski hot dog (prasac u koritu) koji će se prodavati po 28 kuna. Istarski bak jedan je od specijaliteta koji ćete platiti 48 kuna, a radi se o koljenici od boškarina s domaćim pecivom i prilozima po izboru šefa kuhinje.

Što sve možete probati na ovogodišnjem Fuliranju otkrijte na službenim Facebook stranicama manifestacije.

Od odojka do patke s mlincima: 7 jela koje biste trebali probati na Fuliranju Fuliranje - 2 Fuliranje - 3 Fuliranje - 4 +7 Fuliranje - 1

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju