Napokon je počelo Fuliranje! Omiljeno mjesto za super doba godine, na kojem uvijek možemo nahraniti našu hedonističku dušu. Prije opuštanja ekipa Punkufera dala se na posao i prvog dana zujala od kućice do kućice u potrazi za preporukama i novim stvarima koje, zajedno s ostalom ponudom, čine Fuliranje najbogatijim gastropunktom u gradu, zemlji, a vjerojatno i šire.

Nažalost, nismo sve isprobali (tek je počelo ;)), pa je ovo samo presjek nekih novih, jako ukusnih stvari u ponudi Fuliranja. Moramo napomenuti kako se na Strossmayerovu trgu kuha još puno genijalnih stvari i pravih priča zaljubljenika u gastronomiju i street foood, pa vjerujemo da će svi pronaći svoj adventski hit-zalogaj koji će ga oduševiti kao nas ovih sedam veličanstvenih.

Svemirski odojak (BarBaQ)


Pisali smo već o roštilju iz kubanske kutije u kojoj se peče cijelo prase, a nakon dana iščekivanja napokon smo isprobali to savršenstvo koje se peče satima. Odojak je bio i bolji nego što smo se nadali, meso je toliko mekano i sočno da bismo odsad sve stavljali u čarobnu kubansku kutiju. Kožica je vrhunac hrskavosti, tako da je naša preporuka da posjetite BarBaQ-ov štand na kojem ćete za porciju savršenog odojka, koji poslužuju s restanim krumpirom i kiselim kupusom, a bogata porcija stoji 63 kune.

Gost iz svemira Gost iz svemira (Foto: Sandro Sklepić)

Salchichas Navidenas Beef (El Toro)

Chef Mario Mihelj povodom adventa odmaknuo se mrvicu od klasične južnoameričke kuhinje, po kojoj je prepoznatljiv, i na fuliranju predstavio neodoljivu juneću šiškobasu u briošu koju već na prvi zalogaj podiže mješavina afričkih začina ras el hanout i daje joj pravi „adventski“ ugođaj. Priloge sami birate, a za priliku za slaganje ovoga bogatog sendviča po svom guštu trebat ćete platiti 45 kuna.

Salchichas Navidenas Beef Salchichas Navidenas Beef (Foto: Sandro Sklepić)


Patka & Mlinci (Garden Kitchen & Bar)


Ništa manje nismo ni očekivali od kreativnog Marka Palfija, čija je ljubav prema tradicionalnim jelima opet isplivala u ovom street food spektaklu. Sporo kuhana i nasjeckana patka vješto je zarolana u tijesto koje neodoljivo podsjeća na mlince pa tvrdimo kako je Palfi uspio u svojoj misiji da na ulice izbaci patku s mlincima koju možete jesti s nogu, a da ima okus kao ona koju vam mama priprema za fešte. Cijena ove poslastice iznosi 48 kuna.

Patka i mlinci Patka i mlinci (Foto: Sandro Sklepić)


Dim Sum (Lola Hvar)


Na fuliranju možete isprobati i neke azijske specijalitete, a nama se svidio dim sum ekipe s Hvara. Idealno kuhano tijesto kineskih raviola u kombinaciji s mljevenom svinjetinom oplemenjenom azijskim začinima bit će svakoj ekipi dobar zalogaj u pauzama između rundi kuhanog vina. Cijena raviola je 39 kuna.

Dim Sum Dim Sum (Foto: Sandro Sklepić)


Buffalo pizza (Pizza & BBQ Buffalo)


Simpatični Istrani stigli su na Fuliranje s teškom artiljerijom! Napolitanskom krušnom peći i Romanom Seferovićem, prvakom Hrvatske u pripremanju pizze, koji je titulu osvojio upravom Buffalo pizzom. Brašno i mozzarellu nabavljaju iz Napulja, a domaće adute s kojima slažu ovu genijalnu pizzu predstavljaju kroz vrhunsko maslinovo ulje, sir s tartufima, cherry rajčice, salamu od boškarina… Kad se sve to ispeče u pravoj peći, za što ne treba više od 90 sekundi, dobijete prefinu pizzu koju ćete platiti 80 kuna, ili 20 za jedan cut.

Buffalo pizza Buffalo pizza (Foto: Sandro Sklepić)


Pork bun (Time)


Carsko meso, coleslaw salata i BBQ umak u pecivu inspiriranom germknedlom ovogodišnji je adut ekipe iz Timea. Jedan bun platit ćete 25, a dva 45 kuna. Odlična kombinacija i brzinski zalogaj za sve ljubitelje carskog mesa, a mekano pecivo moglo bi vam dugo ostati u sjećanju i „vratiti“ vas još koji put do Timeove kućice.

Pork bun Pork bun (Foto: Sandro Sklepić)


Tonkotsu ramen (Kansui Ramen bar)

Fuliranje je idealna prilika da isprobate spektakularne kombinacije majstora istočnjačke kuhinje chefa Vida Nikolića. Japanska juha od svinjetine s domaćim ramen rezenacima, glaziranom svinjskom potrbušinom, umakom soy tare, shiitake gljivama, mariniranim bambusom, ramen jajem, pak choijem te uljem od čilija i češnjaka prava je stvar za sve one koji vole ramen ili su ga uvijek htjeli isprobati. Zdjelicu čarolije s istoka platit ćete 45 kuna.

Novo ludilo: Hoće li "slatkiš" iz djetinjstva nadmašiti germknedle na zagrebačkom Adventu? Rougemarin - 8 Rougemarin - 6 Rougemarin - 5 +1 Rougemarin - 4
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju