Galerija Fuliranje - 2 7 Fuliranje - 3 7 Fuliranje - 4 7 Fuliranje - 1 7

U trendu Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Složenac od naribanih tikvica Najlakši recept Izvana hrskav, a iznutra mekan i sočan: Naribajte tikvice i napravite ovaj neodoljivi ljetni složenac

Napokon je počelo Fuliranje! Omiljeno mjesto za super doba godine, na kojem uvijek možemo nahraniti našu hedonističku dušu. Prije opuštanja ekipa Punkufera dala se na posao i prvog dana zujala od kućice do kućice u potrazi za preporukama i novim stvarima koje, zajedno s ostalom ponudom, čine Fuliranje najbogatijim gastropunktom u gradu, zemlji, a vjerojatno i šire.

Nažalost, nismo sve isprobali (tek je počelo ;)), pa je ovo samo presjek nekih novih, jako ukusnih stvari u ponudi Fuliranja. Moramo napomenuti kako se na Strossmayerovu trgu kuha još puno genijalnih stvari i pravih priča zaljubljenika u gastronomiju i street foood, pa vjerujemo da će svi pronaći svoj adventski hit-zalogaj koji će ga oduševiti kao nas ovih sedam veličanstvenih.

Svemirski odojak (BarBaQ)


Pisali smo već o roštilju iz kubanske kutije u kojoj se peče cijelo prase, a nakon dana iščekivanja napokon smo isprobali to savršenstvo koje se peče satima. Odojak je bio i bolji nego što smo se nadali, meso je toliko mekano i sočno da bismo odsad sve stavljali u čarobnu kubansku kutiju. Kožica je vrhunac hrskavosti, tako da je naša preporuka da posjetite BarBaQ-ov štand na kojem ćete za porciju savršenog odojka, koji poslužuju s restanim krumpirom i kiselim kupusom, a bogata porcija stoji 63 kune.

Gost iz svemira Gost iz svemira (Foto: Sandro Sklepić)

Salchichas Navidenas Beef (El Toro)

Chef Mario Mihelj povodom adventa odmaknuo se mrvicu od klasične južnoameričke kuhinje, po kojoj je prepoznatljiv, i na fuliranju predstavio neodoljivu juneću šiškobasu u briošu koju već na prvi zalogaj podiže mješavina afričkih začina ras el hanout i daje joj pravi „adventski“ ugođaj. Priloge sami birate, a za priliku za slaganje ovoga bogatog sendviča po svom guštu trebat ćete platiti 45 kuna.

Salchichas Navidenas Beef Salchichas Navidenas Beef (Foto: Sandro Sklepić)


Patka & Mlinci (Garden Kitchen & Bar)


Ništa manje nismo ni očekivali od kreativnog Marka Palfija, čija je ljubav prema tradicionalnim jelima opet isplivala u ovom street food spektaklu. Sporo kuhana i nasjeckana patka vješto je zarolana u tijesto koje neodoljivo podsjeća na mlince pa tvrdimo kako je Palfi uspio u svojoj misiji da na ulice izbaci patku s mlincima koju možete jesti s nogu, a da ima okus kao ona koju vam mama priprema za fešte. Cijena ove poslastice iznosi 48 kuna.

Patka i mlinci Patka i mlinci (Foto: Sandro Sklepić)


Dim Sum (Lola Hvar)


Na fuliranju možete isprobati i neke azijske specijalitete, a nama se svidio dim sum ekipe s Hvara. Idealno kuhano tijesto kineskih raviola u kombinaciji s mljevenom svinjetinom oplemenjenom azijskim začinima bit će svakoj ekipi dobar zalogaj u pauzama između rundi kuhanog vina. Cijena raviola je 39 kuna.

Dim Sum Dim Sum (Foto: Sandro Sklepić)


Buffalo pizza (Pizza & BBQ Buffalo)


Simpatični Istrani stigli su na Fuliranje s teškom artiljerijom! Napolitanskom krušnom peći i Romanom Seferovićem, prvakom Hrvatske u pripremanju pizze, koji je titulu osvojio upravom Buffalo pizzom. Brašno i mozzarellu nabavljaju iz Napulja, a domaće adute s kojima slažu ovu genijalnu pizzu predstavljaju kroz vrhunsko maslinovo ulje, sir s tartufima, cherry rajčice, salamu od boškarina… Kad se sve to ispeče u pravoj peći, za što ne treba više od 90 sekundi, dobijete prefinu pizzu koju ćete platiti 80 kuna, ili 20 za jedan cut.

Buffalo pizza Buffalo pizza (Foto: Sandro Sklepić)


Pork bun (Time)


Carsko meso, coleslaw salata i BBQ umak u pecivu inspiriranom germknedlom ovogodišnji je adut ekipe iz Timea. Jedan bun platit ćete 25, a dva 45 kuna. Odlična kombinacija i brzinski zalogaj za sve ljubitelje carskog mesa, a mekano pecivo moglo bi vam dugo ostati u sjećanju i „vratiti“ vas još koji put do Timeove kućice.

Pork bun Pork bun (Foto: Sandro Sklepić)


Tonkotsu ramen (Kansui Ramen bar)

Fuliranje je idealna prilika da isprobate spektakularne kombinacije majstora istočnjačke kuhinje chefa Vida Nikolića. Japanska juha od svinjetine s domaćim ramen rezenacima, glaziranom svinjskom potrbušinom, umakom soy tare, shiitake gljivama, mariniranim bambusom, ramen jajem, pak choijem te uljem od čilija i češnjaka prava je stvar za sve one koji vole ramen ili su ga uvijek htjeli isprobati. Zdjelicu čarolije s istoka platit ćete 45 kuna.

Novo ludilo: Hoće li "slatkiš" iz djetinjstva nadmašiti germknedle na zagrebačkom Adventu? Rougemarin - 8 Rougemarin - 6 Rougemarin - 5 +1 Rougemarin - 4