Prijatelji životinja i građanska incijativa VEGAN THUGZ koja je prošle godine pokrenula kampanju s jumbo plakatima "Zašto smo vegani" (www.zastosmovegani.com) počastit će sve zainteresirane koji se dosad nisu okušali u veganstvu finom i bogatom veganskom večerom! Slijedom ukusnih namirnica – od predjela do deserta, gosti će imati priliku vidjeti zašto se sve više ljudi kod nas i u svijetu svakodnevno odlučuje izostaviti meso, mlijeko, jaja i ostale životinjske proizvode iz svoje prehrane.

Organizatori pozivaju sve da ispune internetsku prijavnicu na www.prijatelji-zivotinja.hr i objašnjavaju: "Želimo čuti tvoje mišljenje o veganstvu i aktivizmu za prava životinja i usput te počastiti i iznenaditi nezaboravnim veganskim delicijama o kojima ćeš razmišljati još danima. U srijedu 6. veljače 2019. od 18 sati u opuštenom i neformalnom ozračju popričat ćemo s tobom i drugim sudionicima o tome što vi, kao osobe koje se do sada nisu blisko susrele s biljnom prehranom, mislite o veganstvu. Ne brini, prije svega cijenimo iskrenost i otvorenost! Požuri s prijavom jer je broj mjesta ograničen na 10!“

Večera će biti poslužena u prostoru Prijatelja životinja koji će biti preuređen za tu prigodu. Jedini je uvjet za sudjelovanje to da sudionici nisu vegani ni vegetarijanci.

Čak su i najpoznatiji svjetski kuhari Jamie Oliver i Gordon Ramsay uvidjeli koliko raste ovaj prehrambeni trend te prilagodili svoje dosadašnje kulinarske navike. Obojica su se nedavno putem društvenih mreža pohvalili svojim veganskim delikatesama, "veganiziranim“ verzijama blagdanskih jela i prijedlozima jela za osobe koje su u siječnju odlučile isprobati veganski način prehrane zbog Veganuary izazova.

Jamie je još prošlog svibnja uveo vegetarijanski i veganski jelovnik u svom talijanskom restoranu, nedavno je kuhao hranu za prvi svjetski veganski nogometni tim te dodao veganske opcije u svoj siječanjski program "Jan Plan“, a Ramsay je lansirao biljnu ponudu u svom londonskom restoranu.

Organizatori večere VEGAN THUGZ-i već dvije godine osmišljavaju i vode evente s kojima na pozitivan i poticajan način motiviraju ljude na suosjećajni životni stil. Ovu večeru vide kao savršenu prigodu da približe ideju biljne prehrane i veganskog stila života onima koji se do sada nisu susreli s takvim načinom života i prehrane, odgovore na njihova pitanja i čuju njihovo mišljenje o veganstvu. Sve goste čeka i dar iznenađenja, kao i besplatna kuharica kako bi s veganstvom mogli nastaviti eksperimentirati i kod kuće.

Prijatelji životinja i VEGAN THUGZ-i pozivaju sve zainteresirane da na www.prijatelji-zivotinja.hr ispune prijavnicu za večeru.

4 mjesta za nezaboravni odmor u europskoj zemlji u kojoj štruca kruha košta 2,5 kuna Rumunjska - 4 Rumunjska - 3 Rumunjska - 2 +0 Rumunjska - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju