Već smo pisali o uputama talijanskog chefa kako pravilno jesti pizzu da nam njezin sadržaj ne iscuri po odjeći ili podu, ali nekako nama u redakciji ovakav način baš i nije prirastao srcu. Stoga smo potražili druga rješenja.

Pizza u kornetu. Zanimljiv koncept za omiljeno talijansko jelo koje ovako možete slistiti u hodu.

Pripremit ćete ju tako što ćete kalup u obliku korneta omotati folijom i oko toga zamotati tijesto za pizzu, koje ste prije toga izrezali na trokute.

Potom pečete tijesto na 220 stupnjeva 6 do 8 minuta. Izvadite van, maknete foliju te napunite tijesto željenim sastojcima (paradajz sos, kečap, sir, šunka za pizzu, paprika, luk, rajčica…). Potom pečete još 4 do 5 minuta.

Upute možete pogledati i u videu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju