Prije nego što zgrabite svoj idući komad pizze, pročitajte ovaj članak. Čitav život jedemo pizzu pogrešno. Tako barem tvrdi londonski stručnjak za hranu, Daniel Young, autor knjige 'Gdje jesti pizzu – vodič za najbolje pizzerije u svijetu'.

U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak

Prema Danielu, držati pizzu za koru je potpuno pogrešan i neautentičan način jedenja omiljenog talijanskog jela. Tijesto pizze treba biti mekanije, pa ako ju držite za koru, riskirate da vam svi sastojci iscure s nje. Umjesto toga, Daniel Young savjetuje da se pizzu presavine, i to prvo na pola, pa još jednom, prije nego ju primimo sa salvetom. Tako ni jedan sastojak neće iscuriti van.

Ovu tajnu naučio je od talijanskog pizza chefa Enza Coccia, a savjete je podijelio putem Youtube tutoriala.