Chicken lollipops ili lizalice od pilećih krilaca popularan su način za posluživanje piletine, a lako se pripremaju i kod kuće. Krilca prepolovite u zglobu, spustite mesom rukom prema dolje preko kosti, izvadite malu kost te odrežite nožem višak krilaca. Takve lizalice možete marinirati, panirati, pržiti, peći na roštilju, posluživati uz omiljene umake, a ne želite li prljati prste, možete ih pri dnu i omotati aluminijskom folijom.
Sastojci za lizalice od pilećih krilaca:
10 Cekin pilećih krilaca
1 naranča
1/2 žlice meda
1, 5 dl sojina umaka
1 češanj protisnutog češnjaka
1 žličica đumbira u prahu
1 žličica kurkume u prahu
sol, papar
Piletina (Foto: Getty Images)
Priprema:
1. Za marinadu pomiješajte sok i naribanu koricu naranče, med, kurkumu, sojin umak, đumbir i češnjak.
2. Krilca prepolovite u zglobu pa povucite meso prema dolje. Izvadite malu kost te odrežite krilca kako biste dobili „batačiće“.
3. Stavite krilca u pripremljenu marinadu na nekoliko sati ili preko noći.
4. Izvadite meso iz marinade pa ga stavite u nauljeni lim za pečenje na 200 °C.
5. Marinadu zagrijte i kuhajte dok se ne reducira pa pred kraj pečenja premažite meso i vratite u pećnicu da se lijepo zarumeni.
Lizalice od pilećih krilaca idealan su recept za brunch. Ovaj kasni doručak iliti rani ručak objedinjuje najbolje od oba svijeta. Za sve hedoniste koji vikendom vole ugasiti budilicu i uživati u slasnim zalogajima, pripremili smo Punkufer Brunchy na četiri lokacije. U tom slučaju ovaj recept sačuvajte za kasnije i isprobajte meni koji su osmislili Munchy chef Filip Eterović i food blogeri.
Za friške informacije pratite našu službenu Brunchy stranicu.