Chicken lollipops ili lizalice od pilećih krilaca popularan su način za posluživanje piletine, a lako se pripremaju i kod kuće. Krilca prepolovite u zglobu, spustite mesom rukom prema dolje preko kosti, izvadite malu kost te odrežite nožem višak krilaca. Takve lizalice možete marinirati, panirati, pržiti, peći na roštilju, posluživati uz omiljene umake, a ne želite li prljati prste, možete ih pri dnu i omotati aluminijskom folijom.

Sastojci za lizalice od pilećih krilaca:

10 Cekin pilećih krilaca
1 naranča
1/2 žlice meda
1, 5 dl sojina umaka
1 češanj protisnutog češnjaka
1 žličica đumbira u prahu
1 žličica kurkume u prahu
sol, papar

Piletina Piletina (Foto: Getty Images)

Priprema:

1. Za marinadu pomiješajte sok i naribanu koricu naranče, med, kurkumu, sojin umak, đumbir i češnjak.

2. Krilca prepolovite u zglobu pa povucite meso prema dolje. Izvadite malu kost te odrežite krilca kako biste dobili „batačiće“.

3. Stavite krilca u pripremljenu marinadu na nekoliko sati ili preko noći.

4. Izvadite meso iz marinade pa ga stavite u nauljeni lim za pečenje na 200 °C.

5. Marinadu zagrijte i kuhajte dok se ne reducira pa pred kraj pečenja premažite meso i vratite u pećnicu da se lijepo zarumeni. 

Roštilj Hrana i piće 10 fantastičnih trikova Jamieja Olivera za najfiniji roštilj

Lizalice od pilećih krilaca idealan su recept za brunch. Ovaj kasni doručak iliti rani ručak objedinjuje najbolje od oba svijeta. Za sve hedoniste koji vikendom vole ugasiti budilicu i uživati u slasnim zalogajima, pripremili smo Punkufer Brunchy na četiri lokacije. U tom slučaju ovaj recept sačuvajte za kasnije i isprobajte meni koji su osmislili Munchy chef Filip Eterović i food blogeri.
U trendu Tikvice ne morate pržiti u dubokom ulju da bi bile ukusne Korak po korak Kako ispeći fine tikvice na tavi bez puno ulja, a da ne ispadnu gnjecave? Kviz općeg znanja - 1 Hrana za mozak Kviz općeg znanja: 15 pitanja koja će pravi kvizaši smazati za doručak Molat - 14 Nije za svakoga Hrvatski medeni otok bicikala, mačaka i divnih vizura u kojem se uživa sporo, a živi još sporije

Za friške informacije pratite našu službenu Brunchy stranicu.