Sastojci:
- 4 svinjske koljenice (otprilike 250 grama svaka)
- 1 l tamnog piva poput Paulanera
- 125 ml povrtnog temeljca
- 3 rajčice
- 2 crvena luka
- 1 luk
- 1 celer
- 5 klinčića
- 2 lista lovora
- 1 žličica kima
- sol i papar
- prstohvat crvene paprike
- kiseli kupus
Priprema:
- Napunite veliki lonac običnom vodom, dodajte lovor list, klinčiće, malo soli i papra. Kada voda zavrije ubacite svinjske koljenice. Kuhajte ih na umjerenoj vatri 30 do 40 minuta.
- Zagrijte pećnicu na 250 Celzijevih stupnjeva, a svinjske koljenice dobro ocijedite od vode.
- Izrežite luk, mrkvu, celer i rajčice, te zajedno s preostalim začinima i povrtnim temeljcem stavite u lim za pečenje.
- Preko lima postavite rešetku za pečenje mesa, a na njih svinjske koljenice, te ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu od 60 do 90 minuta (ovisno o debljini koljenice)
- Svakih 15 minuta podlijte koljenicu s tamnim pivom.
- Jelo poslužite uz dinstano kiselo zelje i kuhani krumpir, kao i povrće koje se peklo u pećnici. Dobar tek!
Prisiljeno zelje i još 4 super recepta koja moraju probati svi ljubitelji kupusa
+0