Sastojci:

  • 4 svinjske koljenice (otprilike 250 grama svaka)
  • 1 l tamnog piva poput Paulanera
  • 125 ml povrtnog temeljca
  • 3 rajčice
  • 2 crvena luka
  • 1 luk
  • 1 celer
  • 5 klinčića
  • 2 lista lovora
  • 1 žličica kima
  • sol i papar
  • prstohvat crvene paprike
  • kiseli kupus

Priprema:

  1. Napunite veliki lonac običnom vodom, dodajte lovor list, klinčiće, malo soli i papra. Kada voda zavrije ubacite svinjske koljenice. Kuhajte ih na umjerenoj vatri 30 do 40 minuta.
  2. Zagrijte pećnicu na 250 Celzijevih stupnjeva, a svinjske koljenice dobro ocijedite od vode.
  3. Izrežite luk, mrkvu, celer i rajčice, te zajedno s preostalim začinima i povrtnim temeljcem stavite u lim za pečenje.
  4. Preko lima postavite rešetku za pečenje mesa, a na njih svinjske koljenice, te ih stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu od 60 do 90 minuta (ovisno o debljini koljenice)
  5. Svakih 15 minuta podlijte koljenicu s tamnim pivom.
  6. Jelo poslužite uz dinstano kiselo zelje i kuhani krumpir, kao i povrće koje se peklo u pećnici. Dobar tek!

Prisiljeno zelje i još 4 super recepta koja moraju probati svi ljubitelji kupusa Kupus voli niske temperature i dugo će ostati svjež Odrezak od kupusa Krpice sa zeljem +0 Prisiljeno zelje vrlo je jednostavno, a ukusno varivo s kupusom
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju