Galerija Bulgur je izvrstan dodatak salatama 2 Bulgur se koristi i za pripremanje okruglica s mesom 2 Juha s bulgurom 2 Neki kažu da je bulgur prva prcesirana hrana na svijetu 2

U trendu Apartman Sto ljudi... Najgori gosti na koje se tuže domaći iznajmljivači: "Dva tjedna nisu izlazili iz apartmana, ne znam što su radili" Pečeno pile s krumpirom Tjedni jelovnik Ne koštaju puno: 7 zaboravljenih, ali jako finih jela za svaki dan ovoga tjedna koja smo jeli u 80-ima Salata od svježih krastavaca Odlična uz roštilj Salata od svježih krastavaca: Fini preljev gotov za 5 minuta napravit će veliku razliku

Bulgur nastaje procesom natapanja i sušenja (ili pečenja) različitih vrsta žitarica, a zatim i njegovim lomljenjem te korištenjem u različitim tipovima jela. Ta se mediteranska i srednjoistočna hrana orašastog okusa tako priprema već 4000 godina, pa je neki smatraju i prvom procesiranom hranom na svijetu. Kineski car Shen Nung nazvao ju je pak svetom žitaricom.

Bulgur se može kupiti u trgovinama zdrave prehrane, gdje dolazi u obliku smeđih granula kao instant mekša pšenica, ili kao fino zrnati, srednje zrnati i krupno zrnati bulgur. Iznimno je laka za pripremu – obično se namače u toploj vodi oko 20 minuta, a može se i izravno kuhati dok granule ne omekšaju. Nakon otvaranja pakiranja bulgur se treba čuvati na suhom i tamnom mjestu. 

Slanutak Hrana i piće 5 zanemarenih izvora proteina od kojih rastu mišići

U svjetskoj kuhinji bulgur se koristi kao sastojak povrtnih salata, kao prilog mesu i ribi ili kao samostalni vegetarijanski obrok. Proizvodima od žitarice mogu se napuniti pileća prsa, iskoristiti ih se može kao zamjena za rižu u pripremi sarmica ili punjenih paprika te u kombinaciji s voćem, medom i orašastim plodovima napraviti efektan istočnjački desert.

S obzirom na to da je riječ o proizvodu koji se dobiva od cjelovitih žitarica, bulgur smanjuje razine lošeg kolesterola u krvi te tako štiti kardiovaskularni sustav. Uz to je bogat prehrambenim vlaknima koja poboljšavaju rad probave, ubrzavaju metabolizam te može biti odlično sredstvo u borbi s viškom kilograma.

  Žgaravica: 7 namirnica koje gase ''vatrenu'' bol Đumbir Zobena kaša s jabukama i cimetom +0 Banana