1. Čaj od đumbira
Prokuhajte u vodi očišćen i nasjeckan grumen đumbira (veličine palca), pustite da odstoji desetak minuta, pa popijte. Ovaj je napitak učinkovit protiv raznih vrsta upala, a smirit će i žgaravicu.
2. Banane
Ako osjećate simptome žgaravice, pojedite bananu. Ovo tropsko voće sadrži minimalne količine kiselina, pa tako štiti i smiruje nadraženi želudac.
3. Bademovo mlijeko
Ova zdrava alternativa klasičnom kravljem ili kozjem mlijeku pomaže neutralizirati kiseline u želucu. S bademovim mlijekom smućkajte smoothie u koji svakako dodajte jagode, banane i špinat.
4. Zobene pahuljice
Nadraženi želudac voli hranu bogatu prehrambenim vlaknima poput zobenih pahuljica. Ujutro počnite sa zdjelicom pahuljica koja će vam dati energiju za dan i i ugasiti svaku eventualnu bol.
5. Komorač
U vruću vodu ubacite dvije žlice sjemenki komorača. Pustite da odstoji pola sata, začinite s medom i popijte. Za žgaravicu više nećete znati.
6. Kefir i aloe vera
Žlicu soka od aloe vere pomiješajte s kefirom i pojedite za doručak. Ovo je odlična kombinacija koja umiruje probavni sustav, a uz to je poprilično ukusna.
7. Zeleno lisnato povrće
S povrćem je teško pogriješiti. Jedite što više zelenog lisnatog povrća poput brokula, šparoga, celera i cvjetače koje sadrži malo kiselina te su dobri u borbi protiv kiselina.
Nemojte ih jesti zimi: 7 namirnica koje trebamo izbjegavati na kraju godine +0