Gotovo je nemoguće pojesti samo jedan komadić čipsa, ali ne samo zbog masti i soli koji ih čine neodoljivima. Razlog je u hrskavosti, a upravo se zato i bolje prodaju one vrećice na kojima je istaknuta ta karakteristika.

Nakon sugestije na ovitku više ćemo se usredotočiti na zvuk, a posvetimo li mu više pozornosti, više ćemo ga i pojesti – nešto slično kao kad počnemo pucketati foliju sa zračnim mjehurićima pa ne možemo prestati.

Osim toga, stavite li slušalice na uši, pojest ćete manje čipsa, pokazuje istraživanje pa ako vam treba odvikavanje, glazba u ušima mogla bi vam pomoći.

„Na podsvjesnoj razini ljudi hrskavo poistovjećuju sa svježim“, napominje jedna od znanstvenica Nailya Ordabayeva, no, nažalost, to nije dovoljno da jednakim žarom zavolimo štapiće mrkve ili celera.

No čips nije jedina hrana na koju se lako "zakačiti". Sladoled stvara jednaku ovisnost, ali stručnjaci smatraju da je razlog tome omjer šećera i masti kakav ne možemo naći u prirodi, ali je zato majčino mlijeko istovremeno slatko i masno.

Znanstvenici smatraju da je to jedan od razloga zbog kojih smo naučeni da nam takva hrana pruža osjećaj sigurnosti i poboljšava raspoloženje.  

Dobar gulaš kuha se satima Hrana i piće Jedini način za omekšavanje žilave junetine za gulaš

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju