Italija

Kako talijani kažu „gelato“, stvarno je sladoled za sebe. Gotovo da nema mjesta u Italiji na kojem ne možete probati odličan sladoled pa se slobodno opustite i istražujte. Dolazi u više vrsta (baš kao i svaki drugi), a ako volite različite okuse, nemojte se ustručavati zamoliti sladoledara da vam ih smiksa.

Japan - Ice Cram Mochi

Ovo zapravo nije klasični sladoled, već lokalna japanska slastica mochi u kombinaciji s klasičnim sladoledom. Zanimljivo je da ovaj sladoled u sebi sadrži rižu, a dolazi u okusima kao što je okus zelenog čaja. Tko želi?

Argentina - Helado

Iako sam naziv znači sladoled, ovo je puno više od toga. Svi koji su probali talijanski „gelato“ znaju da je „helado“ jednako dobar, ako ne i puno, puno ukusniji i kremastiji.

Malaysia - Ais Kacang

Ovo je više kao neki kup, nego klasičan sladoled. Poslužuje se u raznim oblicima i s brojnim dodacima, a samo neki od tih dodataka mogu biti slatki kukuruz, sušeno voće, aloe vera i mlijeko. Naravno, na sve to idu razni sirupi s brojnim okusima.

Vermont - Ben & Jerry's

Sladoled u Vermontu nije stvar okusa i stila, već stvar branda. I to ne bilo kojeg branda, već branda Ben & Jerry's. Njihova tvornica toliko je popularna da je s vremenom postala svojevrsna turistička atrakcija.

>> Sladoled od kanabisa: Hit osvježenje u pulskoj slastičarnici

Cornwall - Clotted Cream Ice Cream

Cornwall je Engleski gradić, u Engleskoj poznat po usirenom vrhnju. Kada se od takvog vrhnja pripremi sladoled, dobivamo najkremastiji sladoled na svijetu.

Izrael - sladoled od halve

Halva je ukusna slastica sama po sebi, i prava je poslastica, ne samo u Izraelu, već i drugim arapskim zemljama. Ako volite halvu, vjerojatnost da će vam ovaj sladoled biti omiljeni je zagarantirana.

India - Kulfi

Ovo je kao neka smrznuta tekućina na štapiću. Nije pretjerano kremast, upravo suprotno, a radi se od mlijeka s brojnim dodacima.

Njemačka - Spaghetti-Ice

Ok, bilo je dileme, da li ćemo ovu slasticu staviti na popis ili ne, no ipak, evo je. Ovaj sladoled je zaista ukusan, no uzmete li u obzir da je poslužen kao špageti s umakom i parmezanom, sam proces uživanja može biti malo čudan. Varate mozak da misli kako jede jedno, kad ono, sasvim drugi okusi. Ipak, smatramo kako ovi fini okusi zaslužuju malo bolji izgled.

Turska - Dondurma

Moramo priznati da od svih sladoled na popisu, ovaj zasluženo ide na zadnje mjesto. Probali smo puno sladoleda, no ovaj je po našem ukusu jednostavno presladak, i previše jednolični. Hm. Sto ljudi, sto čudi pa ga definitivno isprobajte.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju