Prosječnu štrucu kruha treba pojesti u roku od jednog dana od kupnje. Da biste održali svježinu kruha što dulje, držite ga na tamnom mjestu poput drvene kutije. Kruh u komadu možete staviti u plastičnu vrećicu s dvije stapke celera, koji će omekšati taj pekarski proizvod te mu produljiti vlažnost. Isti učinak postići ćete ako kruh pohranite s nekoliko kriški svježe jabuke.

Imajte na umu da kruh s vidljivom plijesni ili neugodnim mirisom treba baciti u smeće. Želite li potrošiti stari kruh koji je još uvijek jestiv, imate nekoliko opcija. Najčešći je izbor umakanje kruha u jaja i mlijeko te priprema takozvanog francuskog tosta, za koji imamo odličan recept.

Stari kruh možete napuniti začinskim travama, crnim pivom i sirom te ga zapeći u pećnici, ili napraviti tostirane sendviče punjene finom smjesom od mljevenog mesa i sira. Na raspolaganju vam je i priprema slastica, odnosno pudinga sa šest kriški staroga kruha u koji se dodaje i nešto grožđica, ekstrakta vanilije, mlijeka, jaja i šećera.

Na koncu, od starog kruha možete napraviti i krušne mrvice, prepržiti ih na ulju te iskoristiti kao preljev za okruglice sa šljivama ili neko slično jelo.

5 recepta za iskorištavanja starog kruha:

Francuski tost: Tako jednostavan za pripremu, a tako ukusan!

To se zove sendvič! Recept za zapečeni kruh punjen mljevenim mesom i sirom

Svi ga mogu napraviti! 'Pijani' kruh sa sirom

Kolač od starog kruha za one kojima se danas ne izlazi iz kuće

Napravite ih! Recept za krušne mrvice bez glutena

Pravilo 25 sekundi: Najčešće pogreške kod pripreme espressa Julius Meinl Platite kavu stihom - 4 Julius Meinl +6 Julius Meinl

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju