• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Još malo pa nestalo! Najsočniji burgeri gostuju u Zagrebu

Kad se na istom mjestu nađu Igor Gudac i Ivan Zidar, ne može biti loše. Dva prijatelja i chefa koji dijele strast prema dobrim komadima mesa, tetovažama i originalnom pristupu namirnicama u fast bistrou Duck udružili su snage kako bi složili nešto drukčiju burger-priču od janjetine, junetine i patke...

Nika Borovac 16.03.2018 10:46 komentari
viber Created with Sketch.
Burgeri - 5
Burgeri - 5 (Foto:NB)

Galerija Burgeri - 5 1 Burgeri - 4 1 Burgeri - 3 1 Igor Gudac i Ivan Zidar 1

U trendu Manastir Sümela u Turskoj - 6 Manastir Sümela Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine Kviz općeg znanja - 3 Lako? Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja Velebit Mountain Chalet Stars Peak - 12 Velebit Mountain Chalet Stars Peak U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige


Utjecaji kontinenta i Istre, začinjeni zanatom koji se pekao posvuda, na daskicama chef's tablea u Ducku vruća su preporuka svima koji cijene sočnost burgera. Pritom ne ciljamo samo na meso, nego i pecivo za koje je prosuto puno brašna prije nego što je postalo brioš baš onakav kakav treba biti. Umijeće pripreme Ivan Zidar uvježbao je u cijenjenoj francuskoj školi Paul Bocuse u Lyonu.

Igor Gudac i Ivan Zidar Igor Gudac i Ivan Zidar (Foto: NB)

U Istri je Mason već poznata stvar. Zidarovi burgeri jedu se u The Shipyard Pubu u Puli te za vrijeme ljetne sezone u Beach baru Portich na Kamenjaku, Beach baru Shark u Fažani, u Marea Restoranu i Beach Baru na otoku Levanu te u Paradiso Beach baru u Peroju.

Lik i djelo Ivana Zidara, čovjeka iza Masona, Zagrepčani su mogli upoznati na prošlogodišnjem festivalu burgera kad je pripremao špaleta burger inspiriran istarskim receptom od svinjske plećke koji se tradicionalno priprema za Uskrs. Pršut koji se nije potpuno osušio tanko se reže pa zatim prži u maslinovu ulju. Recept za brioš pecivo razvijao se tri mjeseca, a pljeskavica je prethodno tri tjedna odležala u suhoj komori te zbog fermentacije ima specifičan okus.

Burgeri - 5 Burgeri - 5 (Foto: NB)

Osim vrhunskog mesa i finog peciva razlog više za kušanje jest to što su Zidarovi specijaliteti dobro promišljeni u cjelini. Predstavljaju kompletna jela u izvedbi burgera, interpretirana na vrlo uspješan način. Prilozi nemaju ulogu maskiranja ili "lažne sočnosti" što se najbolje može okusiti u butter burgeru koji je tek komad domaće sitnije mljevene junetine s nešto više masnoće koja se topi u ustima poput najfinijeg maslaca.

Burgeri - 1 Burgeri - 1 (Foto: NB)

Čak bi i list salate pokvario priču. Još ga kratko možete kušati u Ducku, a vrijedi ostaviti mjesta i za još dva. Romanovski janjetina ide sa špinatom ili raštikom i mladim lukom s ovčjim sirom i rotkvicama; ta je oda janjetini i proljeću kremasta poslastica u kojoj ničega nema premalo niti previše. Nešto „francuskiji“ pačji također je savršen primjer burgera koji bi bio fantastično jelo i da se rastavi na dijelove te posluži kao jedno od jela u „fine dining vozu“. Diči se torchonom od guščje jetre i karameliziranim kruškama. Za sreću dosta!

  • #gdje sjesti
  • #mason
  • #Ivan Zidar
  • #burgeri
  • #igor gudac
  • #duck fast bistro
  • #Zagreb
  • #Pula
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu
Hrskave, a ne bljutave!
Pržene i posute parmezanom: Dajte prokulicama (ipak) još jednu šansu
Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu, i to s cijelim jajem
Škola kuhanja
Najukusnija i najpovoljnija: Chef Mario Mihelj otkriva kako najlakše napraviti tjesteninu
NP Mljet časti savršenim vikendom: Istažite ovaj čudesan nacionalni park u jesenskom ruhu i uz pratnju stručnog vodiča
Sretan 65. rođendan!
NP Mljet časti savršenim vikendom: Istažite ovaj čudesan nacionalni park u jesenskom ruhu i uz pratnju stručnog vodiča
Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse
Kastel
Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Nadrealno
Nestvarno lijepo mjesto kod Visokog: Vijugave staze, jezerca i polja lavande koja čekaju da ih otkrijete
Odmor pun okusa, tišine i topline – jesenski doživljaj više
Oglas
Odmor pun okusa, tišine i topline – jesenski doživljaj više
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Velebit Mountain Chalet Stars Peak
U srcu Velebita: Planinska kuća u kojoj se susreću svjetovi i nestaju brige
Mali raj usred Gorskog kotara: Kućica u kojoj se spajaju divljina i udobnost
Little paradise house
Mali raj usred Gorskog kotara: Kućica u kojoj se spajaju divljina i udobnost
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
7 neodoljivih jela za koje nećete potrošiti previše truda, a niti vremena u kuhinji
Tjedni jelovnik
7 neodoljivih jela na koja nećete potrošiti previše truda, a ni vremena u kuhinji
Neodoljivo flafaste: Recept za palačinke od 2 sastojka koje se lako pretvaraju u odličan obrok nakon teretane
Brzinske
Neodoljivo flafaste: Recept za palačinke od 2 sastojka koje se lako pretvaraju u odličan obrok nakon teretane

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Stižu semafori s četiri svjetla! Evo zašto će uvesti i bijelu boju: Bit će to ogromna promjena u prometu
Zvuči nestvarno
Stižu semafori s četiri svjetla! Evo zašto će uvesti i bijelu boju: Bit će to ogromna promjena u prometu
Akcija Barut u BiH: Na meti i članovi obitelji trgovca oružjem Zvonka Zubaka
Akcija Barut
Velika akcija u BiH: Na meti i članovi obitelji kontroverznog hrvatskog poduzetnika
Tko je uhićeni Leon Lučić koji je pucao u Središću: Dobro poznat i policiji i javnosti
Od policajca do kriminalca
Tko je uhićeni Leon Lučić, koji je pucao u Središću: Dobro poznat i policiji i javnosti
show
Novi video Gabriele Spanic šokirao obožavatelje
glumica hrvatskih korijena
Legendarna otimačica nakon estetskih korekcija više ne sliči sebi: ''Ovo nije Gabi koju poznajemo''
Obiteljska idila glumice Katarine Madirazze - otkrila nam kako izgleda svakodnevnica s dvoje djece
''ne čujemo ga često''
Naša uspješna glumica o imenu koje su odabrali za sina: ''Oboje volimo tradicionalna imena''
Sin Bena Afflecka i Jennifer Garner pojavio se u stilu svog oca tijekom jesenske šetnje s mamom
snimili ga fotografi
Sin poznatog glumačkog para nekad je bio djevojčica, prošle godine je predstavio novo ime
zdravlje
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Lupus: Bolest koja napada većinom žene i može se jako zakomplicirati! Evo koji su simptomi
Zahvaća kožu, zglobove, bubrege ...
Lupus: Bolest koja napada većinom žene i može se jako zakomplicirati! Evo koji su simptomi
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
Alarmantni rezultati nove studije
Znanstvenici su upravo povezali konzumaciju alkohola s još jednom vrstom raka!
zabava
Ovaj kviz izazov je za iskusne kvizaše, i one koji to žele postati
Pokažite što znate!
Ovaj kviz izazov je za iskusne kvizaše, i one koji to žele postati
Poklonili bundevu leopardu, nisu ni slutili da će imati ovako dramatičnu reakciju
Tko bi rekao?
Poklonili bundevu leopardu, nisu ni slutili da će imati ovako dramatičnu reakciju
Semafor kod Velike Gorice zbunio vozače! Odmah će vam biti jasno i zašto
Raspad sistema
Semafor kod Velike Gorice zbunio vozače! Odmah će vam biti jasno i zašto
tech
Kinezi su pronašli nešto neočekivano na tamnoj strani Mjeseca
Zahvaljujući misiji Chang'e 6
Kinezi su pronašli nešto neočekivano na tamnoj strani Mjeseca
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Gubimo li posve kontrolu?
Sreća po uputama umjetne inteligencije: ChatGPT donio Amerikanki sreću i više od 90.000 eura
Novo zastrašujuće otkriće geologa: Ovaj dvostruki potres mogao bi uzdrmati čitav sjevernoamerički kontinent
Tragovi u tlu
Novo zastrašujuće otkriće geologa: Ovaj dvostruki potres mogao bi uzdrmati čitav sjevernoamerički kontinent
sport
Domaćini bez milosti: Slovenski kup donio rezultat kakav nogometna Europa ne pamti
Nakon sat vremena pustili gas
Domaćini bez milosti: Slovenski kup donio rezultat kakav nogometna Europa ne pamti
Eike Immel trošio milijune, a sad živi od socijalne pomoći
Osobni krah
Zarađivao milijune, a sad živi od socijalne pomoći: Proglasio bankrot, a mora i u zatvor?
Novak Đoković ponovno "pumpa" u Beogradu: Oduševio ga potez Pijanista
Digla se velika bura
FOTO Nisu prošla ni 24 sata od vandalskog čina: Novak Đoković opet "pumpa" u Beogradu
tv
MasterChef: Anamarija nakon eliminacije otkrila za koga je sigurna da će pobijediti!
SAZNAJTE!
Anamarija nakon eliminacije otkrila za koga je sigurna da će pobijediti!
U dobru i zlu: Može li on to sam napraviti ili se mora i njih pitati?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Može li on to sam napraviti ili se mora i njih pitati?
MasterChef: Timovi će se suočiti s jednim od najzahtjevnijih dana dosad! Saznajte što ih čeka!
GASTRODUEL
Timovi će se suočiti s jednim od najzahtjevnijih dana dosad! Saznajte što ih čeka!
putovanja
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Lako?
Kviz općeg znanja: 15 pitanja na koja biste trebali odgovoriti točno - bez razmišljanja
Pita od kupusa: Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka
Još bolja sutradan
Pita od kupusa: Bez kompliciranja i suvišnih sastojaka
novac
Opatija dobiva novi luksuzni hotel. Vlasnici su poduzetnički trio iz Hrvatske i Slovenije
destination by hyatt
Opatija dobiva novi luksuzni hotel. Vlasnici su poduzetnički trio iz Hrvatske i Slovenije
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
iznad očekivanja
Hrvatima omiljeni modni brend zatvorio 135 dućana, ali povećao prodaju i dobit. "Uvijek nudimo najbolju vrijednost za novac"
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
Priča bez kraja
Amerikanci prodali rusku jahtu Amadea, a Royal Romance još je u Splitu. Vlasnik traži odštetu
lifestyle
Recept za najbrži kolač od bundeve
Spreman za 10 minuta
Recept za trenutačno najtraženiji kolač na internetu, jako je sočan i brzo gotov
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Najvažniji obrok u danu
Što jesti za doručak umjesto kruha? Odgovara nutricionistica
Rečenice koje toksični ljudi često izgovaraju
NJIHOVE FRAZE
Pet rečenica koje toksični ljudi često izgovaraju, tako vas pokušavaju manipulirati
sve
Novi video Gabriele Spanic šokirao obožavatelje
glumica hrvatskih korijena
Legendarna otimačica nakon estetskih korekcija više ne sliči sebi: ''Ovo nije Gabi koju poznajemo''
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo u stijeni na sjeveru Turske
Manastir Sümela
Prkosi vremenu i gravitaciji: Čudo gradnje u stijeni Crne planine
Recept za najbrži kolač od bundeve
Spreman za 10 minuta
Recept za trenutačno najtraženiji kolač na internetu, jako je sočan i brzo gotov
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Spud Bud Zagreb - 6 Hrana i piće
    Viralni hajp

    Zagreb je poludio za ovim jelom: Otvoren restoran koji poslužuje samo punjeni krumpir

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

  • Stari grad Dubovac Hrana i piće
    Kastel

    Bajka za gurmane: Utvrda zbog koje vrijedi krenuti prema Karlovcu i otkrivati uzbudljive okuse

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close