• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Osjetite dašak Istoka u prvom izraelskom restoranu u Zagrebu

"Sve radimo svježe, namirnice kupujemo svakodnevno na Dolcu, humus radimo svaki dan, a iz Izraela, osim tahinija, donesemo kavu i košer vino te ambu, specijalni začin, kao sos od manga i currija. Ovdje nema ničeg sličnog", objašnjava Iffat.

Punkufer avatar placeholder
Matea Vipotnik 14.01.2017 10:34 komentari
viber Created with Sketch.
Izraelski restoran Kako da ne? - 17
Izraelski restoran Kako da ne? - 17 (Foto:Matea Vipotnik)

Galerija Izraelski restoran Kako da ne? - 17 13 Izraelski restoran Kako da ne? - 6 13 Molitva koju Židovi tradicionalno stavljaju na ulaz u poslovni prostor 13 Izraelski restoran Kako da ne? - 15 13

U trendu Novi kviz općeg znanja - 15 15 pitanja Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale Palmanova Utopija Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići Nije svaki tvrdi sir parmezan I u Hrvatskoj Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti


Hrvatska je izuzetno popularna destinacija među Izraelcima, a dvije zaljubljenice u Lijepu Našu, Iffat i Ayelet, nakon više posjeta zemlji odlučile su se ovdje i preseliti. Prije sedam mjeseci krenule su u otvaranje prvog izraleskog restorana u Zagrebu, štoviše, prvog na području čitave Hrvatske, a za Punkufer Iffat je ispričala što sve tamo možete probati.

Restoran "Kako da ne?" specijalizirao se u pravljenju humusa i slanutka na razne načine, a ovdje je humus kao nigdje drugdje, jer tahini koji koriste stiže izravno iz Izraela.

U svojoj ponudi ističu shakshuku, jelo koje se sastoji od paradajz sosa, luka i papričica u kojem se peku dva jaja na oko, a uz to poslužuju humus, masline i lepinju. Iako bi u izraelskoj verziji tradicionalno išlo pecivo imena pita, najsličnije tome kod nas je lepinja. "Možda ćemo ubuduće nabaviti stroj, pa ćemo ga sami raditi", kazala je Iffat.



Sambusak
je tijesto punjeno humusom i gljivama i pečeno u ulju, a uz njega se poslužuje salata i jogurt. Humus dolazi u varijacijama s gljivama, humus sabih se poslužuje s kuhanim jajima i slanutkom, a falafel, zahvaljujući začinima poput peršina i korijandera, je neuobičajeno zelenkast.

Na meniju je i neizostavan kuskus s povrćem ili mesom, a ima i tipičnih zapadnjačkih stvari poput pomfrita, tosta ili odrezaka.

Ovdje se možete i zasladiti palačinkama s nutelom ili oreo keksima, a specijalitet je shalab, pudingasto piće od vrhnja i mlijeka kojemu je poseban začin ružina voda, Shalab se poslužuje s cimetom, orahom i kokosom.

"Sve radimo svježe, namirnice kupujemo svakodnevno na Dolcu, humus radimo svaki dan, a iz Izraela, osim tahinija, donesemo kavu i košer vino te ambu, specijalni začin, kao sos od manga i currija. Ovdje nema ničeg sličnog", objašnjava Iffat.

Ona i Ayelet žele da se njihovi gosti osjećaju ugodno, pa poručuju da ovdje mogu doći i samo popiti piće. "U Izraelu je normalno da u restoran možete ući i samo popiti nešto, možete uz to naručiti nešto za grickanje ili kompletan obrok. Zato smo na meni stavili i pomfrit i kečap, grickalice i slično, pa ako netko želi uz piće nešto malo prigristi, može", kaže Iffat.



Poseban ugođaj daje izraelska glazba u pozadini, no uz nju puštaju i hrvatsku, koja im se jako sviđa. Doris Dragović osobito je popularna u Izraelu, pa tako jedan zid restorana krasi njen portret, kojega je naslikala sama Ayelet. "Naravno da smo guglale riječi pa znamo o čemu pjeva. A volimo jako i Olivera, ima prekrasne pjesme. Našu glazbu slušamo jer nam fali jezik", kaže Iffat dodajući kako joj je u Zagrebu jako lijepo, ali ima jedna stvar na koju se ne može naviknuti: vrijeme. U Izraelu je klima ipak blaža i temperature nikad ne idu u minus. Ali, ljudi su nervozniji, a ovdje, smatra, puno su ležerniji i prijateljski nastrojeni. 

  • #gdje sjesti
  • #kako da ne?
  • #izraelski restoran
  • #Zagreb
  • #iffat
  • #ayelet
  • #gdje jesti
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Wellness u dvorcu: plemićki odmor neočekivano blizu
Oglas
Wellness u dvorcu: plemićki odmor neočekivano blizu
Baš naš Advent ponuda i program 2025.
Baš naš Advent
Jela koja ćemo jesti na glavnom zagrebačkom trgu ovog adventa
Nije sve u punjenju: Jeste li već kušali rumunjske krafne?
Gogoši
Nije sve u punjenju: Jeste li već kušali rumunjske krafne?
11 vrsta hrane koja se najviše krivotvori: Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak
I u Hrvatskoj
Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti
Longyearbyen na Svalbardu: Grad u kojem su zabranjene mačke i umiranje
Nije za zimogrozne
Život na sjeveru: Grad u kojem je zabranjeno imati mačku i umrijeti
Gdje dočekati 2026.? Tri nova razloga da pobjegnete iz rutine i uđete u godinu uz stil, glazbu i wellness
Sretna, sretnija...
Gdje dočekati 2026.? Tri nova razloga da pobjegnete iz rutine i uđete u godinu uz stil, glazbu i wellness
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
Svinjski file u umaku od piva i luka: Rakošno jelo gotovo za samo 45 minuta recept
Umak iz raja
Svinjski file u umaku od piva i luka: Raskošno jelo gotovo za samo 45 minuta
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
Ultra-prerađeno
Štetniji su nego što se mislilo: 7 proizvoda koje je bolje preskočiti nego kupiti
"Ajme majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Zamke za turiste?
"Ajme, majko, ovamo se nikad neću vratiti": Popularne destinacije koje su najviše razočarale putnike
Kviz općeg znanja: Za one koji preziru mrak neznanja
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Samo će rijetki imati sve točno

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Provjereno ekskluzivno donosi! Marko Perković Thompson ima dva ilegalna objekta
Ekskluzivno
Provjereno otkriva: Thompsonovi objekti u Čavoglavama izgrađeni bez ijednog dokumenta
Horor na istoku Hrvatske: Odgojiteljica uhićena zbog upoznavanja djece s pornografijom
MLAĐA OSOBA
Horor na istoku Hrvatske: Odgojiteljica uhićena zbog širenja dječje pornografije
U Zagrebu izbodena časna sestra: Završila u bolnici, pokrenuta istraga
Policija na terenu
Novi detalji napada na časnu sestru: Sama došla u bolnicu, otkriveno u kakvom je stanju
show
Preminuo Shpat Kasapi
kolege u šoku
Glazbena zvijezda iznenada preminula u 41. godini, iza sebe je ostavio suprugu i sina
Objavljen program dočeka Nove 2026. u Zagrebu
Tko su izvođači?
Zna se tko će u Zagrebu nastupati na dočeku Nove 2026.!
Danijela Dvornik pokazala dnevni boravak koji je ukrasila za blagdane
''naradila sam se!''
Danijela Dvornik pokazala svoj dnevni boravak: ''Traje ova moja generalka!''
zdravlje
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
Evo što pokazuju istraživanja
Što se događa s vašim krvnim tlakom kada uzimate dodatke vitamina D?
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
zabava
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
Urnebesno
Prizor u Bosni natjerao ga je da se okrene i sve snimi! Pogledajte zašto
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
Kako je to moguće?
"Bruka i sramota": Pokazala stepenice od 1600 eura, cijela regija je traži ime majstora
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
Urnebesno
U ovom selu uz tradiciju prihvaćaju i modernu, a scena je neke nasmijala do suza
tech
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Dosad se vjerovalo drugačije
Novi tragovi ukazuju na nešto neočekivano o povijesti nastanjivosti Marsa
Rimac pokazao kako napreduju robotaksiji: Htjeli ste ih vidjeti? Evo ih!
Odgovorio kritičarima
Rimac pokazao kako napreduju robotaksiji: Htjeli ste ih vidjeti? Evo ih!
Rusi počeli dronovima loviti ukrajinske zrakoplove i helikoptere: "To je velika prijetnja i svakim danom postaje veći problem"
Nova primjena
Rusi počeli dronovima loviti ukrajinske zrakoplove i helikoptere: "To je velika prijetnja i svakim danom postaje veći problem"
sport
Skandal pred Svjetsko prvenstvo! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
opa!
Skandal prije Svjetskog prvenstva! Država koja se plasirala odlučila je bojkotirati ždrijeb
Procurio izgled dresa Vatrenih za Svjetsko prvenstvo nakon izlaska iz tvornice
GOTOV DIZAJN
FOTO Procurio izgled dresa Vatrenih za Svjetsko prvenstvo nakon izlaska iz tvornice
Teška ozljeda Hajdukova dragulja, ove godine više neće zaigrati
KUD BAŠ ON?
Teška ozljeda Hajdukova dragulja, ove godine više neće zaigrati
tv
U dobru i zlu: Je li plan zaista tako dobar?
U DOBRU I ZLU
U dobru i zlu: Je li plan zaista tako dobar?
Skrivena sudbina: Možda ima nade - hoće li ga uspjeti spasiti?
SKRIVENA SUDBINA
Skrivena sudbina: Možda ima nade - hoće li ga uspjeti spasiti?
MasterChef: U stres test stiže gost sa inspirativnom pričom! Što je pripremio za kandidate?
VEČERAS!
U stres test stiže gost sa inspirativnom pričom! Što je pripremio za kandidate?
putovanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
15 pitanja
Novi kviz općeg znanja: Jedan koji ćete raspetljati kao od šale
Na 3 sata od Zagreba: Savršeni grad iz kojeg nije "tako lako" izići
Utopija
Na sat i pol od Hrvatske: Savršeni grad iz kojeg nije tako lako izići
11 vrsta hrane koja se najviše krivotvori: Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak
I u Hrvatskoj
Ono što kupujete u trgovinama vjerojatno je lažnjak: 11 vrste hrane na koju trebate pripaziti
novac
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Milijuni tvrtki s jednim zaposlenim
Tvrtka žene kontroverznog ugostitelja dobila održavanje LNG broda vrijedno 4,72 milijuna eura
Istražili smo: Kako su poslovale državne tvrtke čiji su direktori smijenjeni u jednom danu?
Iznenađujuće
Istražili smo: Kako su poslovale državne tvrtke čiji su direktori smijenjeni u jednom danu?
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
Turistički procvat
Jedna od najopasnijih država i dalje privlači brojne turiste: "Morate spavati unutar sigurne zone. Nije za one sa slabim srcem"
lifestyle
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Kolač mjeseca studenog: Kolač od maka i vanilije
Kolač od maka
U studenom ste najviše pretraživale recept za ovakav kolač, božanstveno je kremast
Davorka Dalić u crnom puloveru i sivim hlačama
LIJEPO I NENAMETLJIVO
Davorka Dalić spojila je čupavi pulover i raskošne hlače, rezultat je lijepo i nenametljivo svečano izdanje
sve
Zagreb špica: Thom Browne torba u obliku psa u street style izdanju
Ne, oči vas ne varaju
Torbi koju smo ugledali u centru Zagreba jedni se dive, a drugi čude – baš je fascinantna
Preminuo Shpat Kasapi
kolege u šoku
Glazbena zvijezda iznenada preminula u 41. godini, iza sebe je ostavio suprugu i sina
Kolač mjeseca studenog: Kolač od maka i vanilije
Kolač od maka
U studenom ste najviše pretraživale recept za ovakav kolač, božanstveno je kremast
Klara
Vrijedi probati

Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

Radi Klare vrijedi prijeći Savu i pronaći put do neodoljnivih napoletana napuhnutih rubova i pomno biranim sastojcima... NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Toccare - 1 Hrana i piće
    Savršeno tijesto na Vukomercu

    Zagrebačka pizzeria u koju se više neću vratiti: Toccare nudi fine pizze i "neugodno" skupo piće

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

  • Klara Hrana i piće
    Vrijedi probati

    Svijetla točka kaotičnog zagrebačkog kvarta: Pizzerija u kojoj se jedu uzbudljive napoletane

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close