• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #gdje sjesti

Osjetite dašak Istoka u prvom izraelskom restoranu u Zagrebu

"Sve radimo svježe, namirnice kupujemo svakodnevno na Dolcu, humus radimo svaki dan, a iz Izraela, osim tahinija, donesemo kavu i košer vino te ambu, specijalni začin, kao sos od manga i currija. Ovdje nema ničeg sličnog", objašnjava Iffat.

Punkufer avatar placeholder
Matea Vipotnik 14.01.2017 10:34 komentari
viber Created with Sketch.
Izraelski restoran Kako da ne? - 17
Izraelski restoran Kako da ne? - 17 (Foto:Matea Vipotnik)

Galerija Izraelski restoran Kako da ne? - 17 13 Izraelski restoran Kako da ne? - 6 13 Molitva koju Židovi tradicionalno stavljaju na ulaz u poslovni prostor 13 Izraelski restoran Kako da ne? - 15 13

U trendu Piletina au poivre Ma, divota! Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata Intercity Notte za Siciliju - 3 Pedesetak eura Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom Kviz općeg znanja - 12 15 pitanja Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu


Hrvatska je izuzetno popularna destinacija među Izraelcima, a dvije zaljubljenice u Lijepu Našu, Iffat i Ayelet, nakon više posjeta zemlji odlučile su se ovdje i preseliti. Prije sedam mjeseci krenule su u otvaranje prvog izraleskog restorana u Zagrebu, štoviše, prvog na području čitave Hrvatske, a za Punkufer Iffat je ispričala što sve tamo možete probati.

Restoran "Kako da ne?" specijalizirao se u pravljenju humusa i slanutka na razne načine, a ovdje je humus kao nigdje drugdje, jer tahini koji koriste stiže izravno iz Izraela.

U svojoj ponudi ističu shakshuku, jelo koje se sastoji od paradajz sosa, luka i papričica u kojem se peku dva jaja na oko, a uz to poslužuju humus, masline i lepinju. Iako bi u izraelskoj verziji tradicionalno išlo pecivo imena pita, najsličnije tome kod nas je lepinja. "Možda ćemo ubuduće nabaviti stroj, pa ćemo ga sami raditi", kazala je Iffat.



Sambusak
je tijesto punjeno humusom i gljivama i pečeno u ulju, a uz njega se poslužuje salata i jogurt. Humus dolazi u varijacijama s gljivama, humus sabih se poslužuje s kuhanim jajima i slanutkom, a falafel, zahvaljujući začinima poput peršina i korijandera, je neuobičajeno zelenkast.

Na meniju je i neizostavan kuskus s povrćem ili mesom, a ima i tipičnih zapadnjačkih stvari poput pomfrita, tosta ili odrezaka.

Ovdje se možete i zasladiti palačinkama s nutelom ili oreo keksima, a specijalitet je shalab, pudingasto piće od vrhnja i mlijeka kojemu je poseban začin ružina voda, Shalab se poslužuje s cimetom, orahom i kokosom.

"Sve radimo svježe, namirnice kupujemo svakodnevno na Dolcu, humus radimo svaki dan, a iz Izraela, osim tahinija, donesemo kavu i košer vino te ambu, specijalni začin, kao sos od manga i currija. Ovdje nema ničeg sličnog", objašnjava Iffat.

Ona i Ayelet žele da se njihovi gosti osjećaju ugodno, pa poručuju da ovdje mogu doći i samo popiti piće. "U Izraelu je normalno da u restoran možete ući i samo popiti nešto, možete uz to naručiti nešto za grickanje ili kompletan obrok. Zato smo na meni stavili i pomfrit i kečap, grickalice i slično, pa ako netko želi uz piće nešto malo prigristi, može", kaže Iffat.



Poseban ugođaj daje izraelska glazba u pozadini, no uz nju puštaju i hrvatsku, koja im se jako sviđa. Doris Dragović osobito je popularna u Izraelu, pa tako jedan zid restorana krasi njen portret, kojega je naslikala sama Ayelet. "Naravno da smo guglale riječi pa znamo o čemu pjeva. A volimo jako i Olivera, ima prekrasne pjesme. Našu glazbu slušamo jer nam fali jezik", kaže Iffat dodajući kako joj je u Zagrebu jako lijepo, ali ima jedna stvar na koju se ne može naviknuti: vrijeme. U Izraelu je klima ipak blaža i temperature nikad ne idu u minus. Ali, ljudi su nervozniji, a ovdje, smatra, puno su ležerniji i prijateljski nastrojeni. 

  • #gdje sjesti
  • #kako da ne?
  • #izraelski restoran
  • #Zagreb
  • #iffat
  • #ayelet
  • #gdje jesti
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Punkuferova izložba u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju je otvorena: Pogledajte radove hrvatskih umjetnica koji mijenjaju svijet nabolje
#neOKOLIŠaj
Punkuferova izložba u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju je otvorena: Pogledajte radove hrvatskih umjetnica koji mijenjaju svijet nabolje
"Puževa kućica" na impozantnoj stijeni: Srednjovjekovna utvrda s - Kulom slanine
U Transilvaniji
"Puževa kućica" na impozantnoj stijeni: Srednjovjekovna utvrda s - Kulom slanine
Samoodrživo planinarsko sklonište CRA-Carlo Ratti Associati
Samoodrživi bivak
Planinarsko sklonište koje se savršeno uklapa u Alpe, a koje svakog dana može "samo proizvesti" nekoliko litara pitke vode
Trajekt koji plovi između Europe i Azije: Čarolija Istanbula s Bospora
Javni prijevoz
Trajekt koji plovi između Europe i Azije: Otkrijte čaroliju Istanbula s Bospora
Šator Mavericks Blue Ice tvrtke Heimplanet
Stvoren za ekspedicije
Najbolji šator na svijetu? Nije jeftin, ali može izdržati vjetrove i do 180 kilometara na sat
Recept za fino varivo koje smo izbjegavali u 80-ima
Povratak u prošlost
Recept za fino varivo koje smo izbjegavali u 80-ima
Najtvrđe drvo na svijetu Australija
Pitanje za kviz
Najtvrđe drvo na svijetu raste samo na jednom kontinentu – znate li kojem?
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Na teži način...
Tihi ubojice: Odjeća, posuđe i svakodnevni predmeti koji su izazivali bolesti i odnosili živote u prošlosti
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Pedesetak eura
Noćni vlak za Siciliju: Posljednji europski vlak koji se "vozi" trajektom
Mjesto koje nikada nećete posjetiti: Jedan od "najljepših prizora na svijetu" koji privlači na tisuće ljudi
Otok Spirit
Mjesto koje nikada nećete posjetiti: Jedan od "najljepših prizora na svijetu" koji privlači na tisuće ljudi

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Nove loše vijesti za vozače: Godišnja cestarina mogla bi poskupjeti do 60 posto
"Nenormalno su otišli gore"
Novi troškovni udar na vozače, prvi put u deset godina: Ovo će poskupjeti čak 60 posto!
Osječka policija isključila BMW iz prometa zbog tehničke neispravnosti
OZBILJNI NEDOSTACI
FOTO Policija na obilaznici zaustavila vozača BMW-a: Pogledajte zašto su mu oduzeli tablice
Vojni rok služit će i dijaspora! "Ako plate kaznu i više se ne odazovu prvo će poslati policiju. A onda..."
Tko je vojni obveznik?
Uzbuna u dijaspori zbog vojnog roka! "Ako plate kaznu i više se ne odazovu - prvo će poslati policiju po njih. A onda..."
show
Enisa Bešlagića probudio protupožarni alarm
zanimljivo buđenje
Enis Bešlagić evakuiran iz sobe usred zore: "Ako ovo bude neka zezancija..."
Životna priča Cass Elliot
razbijala stereotipove
Otišla je prerano, a priča o sendviču zasjenila je njezin nevjerojatan talent
Grobovi poznatih na Mirogoju puni su cvijeća i svijeća
pogledajte galeriju
Grob Dražena Petrovića i drugih velikana na Mirogoju preplavljeni su svijećama i cvijećem
zdravlje
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
Izazivaju upalu
5 namirnica koje liječnici za rak debelog crijeva izbjegavaju
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Za očuvanje mišićne i koštane snage
7 namirnica bogatih proteinima koje žene starije od 50 godina trebaju jesti svaki tjedan
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
Piše liječnik
Upala porebrice: Simptomi koje ne smijete ignorirati
zabava
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Novi posjetitelj
Nova turistička atrakcija u Vodicama! Pogledajte tko se šeće rivom
Znanstvenici došli do uznemirujućeg otkrića na najdubljoj točki oceana! Pogledajte što su pronašli
Zanimljivo
Znanstvenici došli do uznemirujućeg otkrića na najdubljoj točki oceana! Pogledajte što su pronašli
Pronašao ogromnu zvijer sakrivenu na dnu Amazone i snimio njezinu pravu veličinu!
Wow!
Pronašao ogromnu zvijer sakrivenu na dnu Amazone i snimio njezinu pravu veličinu!
tech
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
Iskoristili nanotehnologiju
Kinezi napravili neprobojni prsluk jači od Kevlara i debljine obične majice
Kraj beskonačnim bolnim zahvatima? Osmišljena nova, vrlo temeljita metoda vađenja bubrežnih kamenaca
Jedan potez, svi fragmenti
Kraj beskonačnim bolnim zahvatima? Osmišljena nova, vrlo temeljita metoda vađenja bubrežnih kamenaca
Fizičari srušili popularnu teoriju da je svemir - samo simulacija
Nije sve samo u algoritmu
Fizičari srušili popularnu teoriju da je svemir - samo simulacija
sport
Torcida podignula poruku za vukovarskog heroja, a onda je krenulo skandiranje koje će izazvati rasprave
Reakcije su podijeljene
VIDEO Torcida podignula poruku za Nicoliera, a onda je krenulo skandiranje koje će izazvati rasprave
Ne slušajte Delijine i Aspinallove hejtere, ovo je apsolutni dokaz da je borba prekinuta
ANTE ZASLUŽUJE PRAVDU
Ne slušajte Delijine i Aspinallove hejtere, ovo je apsolutni dokaz da je borba prekinuta
Teniski svijet priča o čudesnoj Hrvatici: Umirovila se 2013., na godišnjem odmoru prijavila turnir i došla do finala
JOŠ NIJE GOTOVA
Teniski svijet priča o čudesnoj Hrvatici: Umirovila se 2013., na godišnjem odmoru prijavila turnir i došla do finala
tv
Supertalent: Audicijski nastup u dvanaestoj sezoni Supertalenta - Laura Samardžija
MAGIJA!
Je li ovo prava Elsa došla u Supertalent?! Što vi mislite o Laurinom nastupu?
U dobru i zlu: Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U DOBRU I ZLU
Oprostila se od svojih kolega emotivnom objavom koja je rastužila mnoge!
U dobru i zlu: Uhvaćen na djelu – što je htio učiniti s uzorcima?
U DOBRU I ZLU
Uhvaćen na djelu – što je htio učiniti s uzorcima?
putovanja
Mesne okruglice u kremastom umaku recept
Nećete im moći odoljeti
Imamo recept za najbolje mesne okruglice, a poslužuju se u divnom kremastom umaku
Piletina au poivre recept
Ma, divota!
Ovako dobra pileća prsa već dugo nismo jeli, a rade se u jednoj tavi za svega pola sata
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
15 pitanja
Kviz općeg znanja: Za one koji uvijek imaju asa u rukavu
novac
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Regionalne akvizicije
Galenika preuzima slovensku tvrtku kojoj je Hrvatska važno tržište
Otvara se najveći muzej na svijetu, vrijedan više od tri milijarde dolara
Ostavlja bez daha
Otvara se najveći muzej na svijetu, vrijedan više od tri milijarde dolara
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
Ima vremena
ECB je prvi put otkrila kada dolazi digitalni euro
lifestyle
Aishwarya Rai, najljepša misica svih vremena
NAJBOLJA OD NAJBOLJIH
Kažu da je ova nezaboravna Indijka najljepša misica svih vremena
15 tužnih filmova
EMOCIJE NA NAJJAČE
Vrijedni svake suze: 15 filmova zbog kojih ćete isplakati dušu
Košulje i bluze za jesenske kombinacije
IDU NA SVE
15 košulja i bluza za slaganje elegantnih jesenskih kombinacija, pronašli smo baš sjajne modele
sve
Torcida podignula poruku za vukovarskog heroja, a onda je krenulo skandiranje koje će izazvati rasprave
Reakcije su podijeljene
VIDEO Torcida podignula poruku za Nicoliera, a onda je krenulo skandiranje koje će izazvati rasprave
Enisa Bešlagića probudio protupožarni alarm
zanimljivo buđenje
Enis Bešlagić evakuiran iz sobe usred zore: "Ako ovo bude neka zezancija..."
Aishwarya Rai, najljepša misica svih vremena
NAJBOLJA OD NAJBOLJIH
Kažu da je ova nezaboravna Indijka najljepša misica svih vremena
Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21
Jelovnik s potpisom

Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

Savršena ravnoteža između tradicionalnog i modernog, s okusima kestena, vrganja, buče i zelja, uzbudljiv je koncept chefova Marija Mihelja i Ivana Najdeka koji istovremeno budi nostalgiju i tetoši zahtjevna nepca. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

  • Toccare - 1 Hrana i piće
    Savršeno tijesto na Vukomercu

    Zagrebačka pizzeria u koju se više neću vratiti: Toccare nudi fine pizze i "neugodno" skupo piće

  • Azijska hrana Hrana i piće
    Fini okusi Istoka

    Gdje pojesti dobru azijsku hranu u Zagrebu? Mjesta koja će oduševiti i najzahtjevnije gurmane

  • Skenderica jesenski meni by chef Ivan Najdek & Mario Mihelj - 21 Hrana i piće
    Jelovnik s potpisom

    Jesen u Skenderici: Novo ruho najstarijeg zagrebačkog restorana (koje mu odlično stoji)

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Piletina, varivo, tjestenina...

Prijavi se na naš newsletter
i otkrij recepte, savjete i trikove s
kojima ćeš izaći iz začaranog kruga 3
ista jela koja radiš svaki dan ;)

Please don't insert text in the box below!
close