Oštrenje brusom
Namočite brus s malo vode ili jestivog ulja. Postavite jednu stranu noža tako da je položen na 10 do 15 stupnjeva u odnosu na brus. Lagano povucite oštricu od vrha do drške noža preko brusa. Nakon nekoliko takvih poteza, okrenite nož na drugu stranu i ponovite postupak. Operite nož prije upotrebe, da ne bi bilo paštete s okusom čelika i slično!

Čelik za oštrenje
Uhvatite čelik za oštrenje jednom rukom i držite uspravno na ploči za rezanje. Uzmite nož i stavite ga na 20 stupnjeva u odnosu na čelik, držeći donji dio oštrice nasuprot vrha čelika. Lagano povucite rub noža prema dolje preko čelika. Do trenutka kada dođete do dna čelika, cijela oštrica noža trebala bi biti prevučena preko čelične šipke. Ponovite to pet do deset puta, a zatim okrenite nož i izoštrite i drugu stranu. 

Električni nož za oštrenje
Blagim potezom povucite nož kroz električni nož. Ponavljajte taj postupak 15 do 30 sekundi dok se oštrica ne naoštri. Iako djeluje kao prijevara, itekako je kvalitetno...

Ako ste sličajno propustili prvi dio ovog članka s pripadajćim mu videom, podsjetite se upravo ovdje!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju