Nakon pizzeraškog obilaska Trešnjevke i Gajnica, u najluđem zagrebačkom kvartu, Dugavama, neposredno prije gledanja utakmice zamirisala nam je pizza iz podruma. I pala je. Nakon poštenog navijanja, i svega što ide uz to, na putu kući nam se ničim izazvana pojavila, sad već legendarna fastfoodara smještena u mračnom kutu na uglu Draškovićeve i Branimirove ulice. Pa je pala i ona! Eto i recenzija!

5. Pekarna Sv. Matej, Buqaj d.o.o., Sv. Mateja 106, Dugave
Cijena: 9 kn
Veličina: 20x20x27 cm
Debljina: 2 mm tijesto (na rubovima 12!), 2 mm fila

Fin, velik komad, otprve predebeo na rubovima, a pretanak u sredini, najrađe biste ga ili presavinuli, ili zamotali kao palačinku. Malo sira, malo šunke, ali precizno raspoređeno. Premekano tijesto, staro, previše brašna. Gumenasto i ne prepoželjno. Veliki je plus što konačno jedna pizza ima vidljivih začina, ali šteta što se i ne osjete. Najviše gljiva do sad, lijepa na prvi pogled, ali tek odrađena. Dan koji se pamti - nije u pekarni Sv. Matej. Oprostite Dugave, volimo vas i dalje.
Ocjena – 5/10

6. City burger, Rosi ugostiteljstvo d.o.o, Branimirova 27
Cijena: 10 kn
Veličina: 22x22x22 cm – jednakokračan trokut!
Debljina: 6 mm tijesto, 4 mm fila

Sočna, poštena, obilata mrcina na koju su navikli stanovnici u blizini Glavnog i Autobusnog kolodvora (pošto se nalazi u sredini), kao i ekipa koja izlazi iz obližnjeg Cinestara, malkice nas je razočarala, jer su je vlasnici nedavno šrinkali za dobrih 10%. Ali sad imaju karton u boji. Za deset kuna i dalje dobijete vrećicu, salvetu i karton koji drži mastan komad pizze, koju jednostavno morate zagristi. Prekrasno podatno tijesto, ne rupičasto ni masno, i po površini vlažno, gljive svježe i mirisne, iako tek u tragovima, taman ispečena kako treba. Definitivno fali šunke i origana, i onog mirisa koji ju je krasio kad se tek otvorio City burger. Uza sve mane, fantastičan melem na tulumom izmučen želudac, mekana kao duša maloljetnog navijača Kostarike, kako god to besmisleno zvučalo. Preuzimanje prvog mjesta na ljestvici!
Ocjena: 8/10

(Predsjednik žirija)
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju