Slatki krumpir fleksibilna je namirnica puna vitamina i minerala s kojom možete pripremiti brojna jela za doručak, ručak ili večeru. Od njega se mogu napraviti fine palačinke, vafli, pirei, juhe, pomfrit, variva, pa čak i deserti.

Da biste ispekli slatki krumpir u pećnici, obično je potrebno između 40 i 60 minuta – ovisno o veličini ploda. No on se može termički obraditi i za svega pet minuta u mikrovalnoj pećnici.

Što trebate napraviti?

1. Krumpir u kori očistite od svih nečistoća i dobro posušite papirnatim ručnikom.

Slatki krumpir batat - 7 Hrana i piće Slasni krumpir koji jača imunitet i "odbija bolesti"

2. Izbodite koru krumpira četiri do pet puta nožem ili vilicom kako biste olakšali njegovu termičku obradu.

3. Ako krumpir planirate poslužiti s korom, krumpir premažite s malo maslinova ulja, posolite i popaprite po želji.

4. Položite krumpir na tanjur koji smijete staviti u mikrovalnu pećnicu pa stavite na najjače oko pet minuta.

5. Ako nemate mikrovalnu pećnicu s rotirajućim tanjurom, nakon dvije minute slatki krumpir okrenite na drugu stranu da se ravnomjerno termički obradi.

Štapići od batata Hrana i piće Hrskavi, mirisni i sočni: Pečeni štapići od batata koje je nemoguće prestati grickati

6. Imajte na umu da će u pet minuta biti gotov krumpir do 225 grama težine. Ako imate teži krumpir, produžujte vrijeme termičke obrade u intervalima od po jedne minute dok nije gotov. Znat ćete da je krumpir gotov kad vilicom ili nožem možete probosti krumpir do središta bez ikakva otpora.

7. Slatki krumpir pripremljen u mikrovalnoj pećnici imat će mekanu koru i plod. Ako želite hrskavu koru, dodatno ga možete staviti u pećnicu da se zapeče.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju