Galerija
Ponedjeljak – Tjestenina alla carbonara
Tjedan otvaramo obožavanom carbonarom. Pasta alla carbonara tradicionalno je talijansko jelo koje potječe iz regije Lacij, a priprema se od svega nekoliko sastojaka. Kremasta tekstura dobiva se upotrebom domaćih jaja, dok mu bogatstvo okusa daje slanina od sušenih svinjskih obraza po imenu guanciale i tvrdi sir od ovčjeg mlijeka pecorino. Ovdje je i recept.
Utorak – Svinjski kotleti s krumpirima iz pećnice
Cijeli ručak možete napraviti u pećnici. Svinjske kotlete premažite finom marinadom, poslažite na pleh s krumpirima i stavite u pećnicu. Riječ je o jelu pikantnog okusa s uravnoteženom dozom slatkoće i kiselosti koje će oduševiti sve ukućane. Ovdje kliknite za recept.
Srijeda – Dalmatinska čičvarda
Varivo od slanutka, u Dalmaciji znano i kao čičvarda, mirisno je, gusto, aromatično i obogaćeno slaninom. Toliko je dobro da bismo ga mogli jesti svaki dan. Slobodno u njega ukuhajte i koju domaću kobasicu. Evo kako se radi.
Četvrtak – Bolonjez s tjesteninom
Sigurno ste nebrojeno puta kuhali ili jeli tjesteninu s umakom bolognese, no samo ga rijetki znaju pripremiti onako kako treba. Za početak – umak se kuha duže od dva sata na laganoj vatri. I ne, ne služi se sa špagetima, nego sa širokom tjesteninom poput tagliatella. Donosimo vam izvorni recept za umak bolognese u kojem će baš svi uživati.
Petak – Krumpir-salata s tunom
Salata od krumpira jednostavno je jelo koje se uz prave dodatke lako pretvara u hranjivi ručak ili večeru. Kako bi krumpiri bili ukusniji, prelijte ih toplim temeljcem od povrća ili ribe, koji se izvrsno slaže s tunom. Imamo recept!
Subota – Gulaš od junetine
Kakav bi to tjedan bez finih, domaćih jela. Za subotu vam predlažemo upravo gulaš od junetine. Juneće meso za gulaš narezano na kocke natrljajte solju i paprom, ostavite da se marinira u hladnjaku nekoliko sati prije nego što ga uvaljate u brašno pa ga stavite pirjati u loncu. Gulaš će imati bolji okus ako ga podlijete mesnim temeljcem, ali i ako u njega dodate jednu žličicu senfa. Evo što točno morate učiniti.
Nedjelja – Štrudla s vanilijom i višnjama
Poželite li zasladiti vikend, predlažemo vam štrudlu od višanja i kreme od vanilije. To je jedan od onih recepata koji svakako morate probati.
Bez zaprške i brašna: Tri najbolja načina za zgušnjavanje variva

