Stavite jednu čajnu žličicu senfa u gulaš i poboljšate njegov okus. Ovaj trik uobičajen je u nekim srednjeeuropskim zemljama kod pripreme ovoga jela.

Juneće meso za gulaš narezano na kocke natrljajte sa solju i paprom pa ostavite da se marinira u hladnjaku par sati prije nego što ga uvaljate u brašno i stavite pirjati u loncu.

Gulaš možete podliti i vodom, no mesni temeljac će mu dati više okusa. Najbolje rezultate dobit ćete ako upotrijebite domaće napravljen temeljac, ali upotrijebiti možete i kocku za temeljac rastopljenu u nešto tople vode.

Sastojci:

  • 600 g junećih kocki za gulaš
  • 500 ml mesnog temeljca
  • 2 žlice brašna
  • 2 žlice maslaca
  • 1 luk
  • 1-2 češnja češnjaka
  • 1 čajna žličica senfa
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Posolite i popaprite meso za gulaš. Pokrijte ga folijom i stavite u hladnjak na par sati – ako imate vremena.
  2. U velikom loncu rastopite maslac, pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Posolite i popaprite.
  3. Začinjene juneće kocke uvaljajte u brašno, pa stavite u lonac s lukom. Prepržite meso sa svih strana – oko tri do četiri minute – dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
  4. Dodajte nasjeckani češnjak i senf. Pirjajte sve zajedno oko pola minute.
  5. Podlijte meso temeljcem i pustite da zavrije.
  6. Smanjite temperaturu, poklopite lonac i kuhajte gulaš oko 90 minuta do dva sata dok meso se omekša, a sastojci se ne sljube.
  7. Tijekom kuhanja nekoliko puta provjerite gulaš i promiješajte ga kako se ne bi zalijepio za dno. Po potrebi dodajte još mesnog temeljca.
  8. Poslužite gulaš s kuhanom tjesteninom ili kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!

Kada dodajete luk? 5 savjeta za savršeni gulaš koji ćete rado reprizirati Flamanski gulaš Irski gulaš Čili colorado +4 Gulaš od junetine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju