Stavite jednu čajnu žličicu senfa u gulaš i poboljšate njegov okus. Ovaj trik uobičajen je u nekim srednjeeuropskim zemljama kod pripreme ovoga jela.
Juneće meso za gulaš narezano na kocke natrljajte sa solju i paprom pa ostavite da se marinira u hladnjaku par sati prije nego što ga uvaljate u brašno i stavite pirjati u loncu.
Gulaš možete podliti i vodom, no mesni temeljac će mu dati više okusa. Najbolje rezultate dobit ćete ako upotrijebite domaće napravljen temeljac, ali upotrijebiti možete i kocku za temeljac rastopljenu u nešto tople vode.
Sastojci:
- 600 g junećih kocki za gulaš
- 500 ml mesnog temeljca
- 2 žlice brašna
- 2 žlice maslaca
- 1 luk
- 1-2 češnja češnjaka
- 1 čajna žličica senfa
- sol i papar po želji
Priprema:
- Posolite i popaprite meso za gulaš. Pokrijte ga folijom i stavite u hladnjak na par sati – ako imate vremena.
- U velikom loncu rastopite maslac, pa na njemu prepirjajte nasjeckani luk. Posolite i popaprite.
- Začinjene juneće kocke uvaljajte u brašno, pa stavite u lonac s lukom. Prepržite meso sa svih strana – oko tri do četiri minute – dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju.
- Dodajte nasjeckani češnjak i senf. Pirjajte sve zajedno oko pola minute.
- Podlijte meso temeljcem i pustite da zavrije.
- Smanjite temperaturu, poklopite lonac i kuhajte gulaš oko 90 minuta do dva sata dok meso se omekša, a sastojci se ne sljube.
- Tijekom kuhanja nekoliko puta provjerite gulaš i promiješajte ga kako se ne bi zalijepio za dno. Po potrebi dodajte još mesnog temeljca.
- Poslužite gulaš s kuhanom tjesteninom ili kriškom domaćeg kruha. Dobar tek!
Kada dodajete luk? 5 savjeta za savršeni gulaš koji ćete rado reprizirati +3