• Hrana i piće
  • Putovanja
  • Aktualno
  • Zanimljivosti
  • Škola kuhanja
  • Želim više
  • Preporuke
Upravljaj obavijestima

Prati nas

  • Impressum
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima
close image
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Lifestyle
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Hrana i piće #Masterchef Akademija

Ana Antunović: Topli kruh s tatarskim biftekom kojem nije odolio ni žiri MasterChefa

Prije četiri godine u njezinoj sezoni Masterchefa zvali su je kraljica eliminacija, bila je čak u šest stres-testova, u njih čak pet uspjela je skuhati najbolje jelo, a u našoj Masterchef akademiji napravila nam je ono koje ju je uspjelo spasiti od sedmog stres-testa.
Punkufer avatar placeholder
Nova Studio 4.12.2025 07:39 komentari
viber Created with Sketch.

Tada su njezin tatarski biftek pohvalili svi članovi žirija, a nama ga je odlučila pripremiti uz nekoliko dodatnih Mastercehef trikova, koje je s godinama uspjela usavršiti i, naravno, uz topli domaći kruh, koji je napravila u trenu uz Di-go mješavinu za multigrain kruh.

U trendu Kuća za odmor Wild Rose kod Samobora - 6 Kuća za odmor Wild Rose Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu Shortbread millionaire začinjen s božićnim začinima Tri sloja savršenstva Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti Pelješki tunel - 1 U carstvu dingača Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"

Ovo otmjeno jelo idealno je za blagdanska druženja, kao predjelo ili meza dok se za stolom družite s dragim ljudima.

Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu. - 3 Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu. - 3 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Tatarski biftek napravite po svom guštu uz Anine osnovne smjernice, lažni kavijar koji je bio velik hit u Aninoj sezoni Masterchefa, napravite od aceta balsamica i agar-agara uz nekoliko jednostavnih trikova, a maslac koji ćete obogatiti čvarcima gosti neće prestati mazati na topli kruh čak i kad tatarski nestane sa stola.

Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu. - 10 Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu. - 10 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Topli kruh, kojemu nitko neće moći odoljeti, napravit ćete u trenu i bez pola muke uz Di-go mješavine, a uz sve nabrojene komponente bit će to kombinacija o kojoj će vaši gosti još dugo pričati.

U nastavku vam donosimo recept kako možete pripremiti te slasne delicije, a ako kruha ponestane u smočnici, uvijek imajte spremnu Di-go mješavinu za multigrain, mediteranski ili fini domaći kruh koji ćete ispeći dok još ima svega na stolu.

Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu (Foto: Nova Studio/Tibor Marochini)

RECEPT – Tatarski biftek, maslac s čvarcima i kavijar kuglice od aceta balsamica

SASTOJCI:

  • 1 Di-go mješavina za multigrain kruh

Za tatarski biftek:

  • 400 g svježeg junećeg filea
  • 1 žumanjak
  • 1 žličica dijon senfa
  • 150 ml neutralnog ulja
  • par kapi limunovog soka
  • 1 žlica sitno sjeckanih kapara
  • 5 slanih inćuna
  • 1 žlica sitno sjeckanih kiselih krastavaca
  • 1 mala ljutika, vrlo sitno sjeckana
  • 1 žličica Worcestershire umaka
  • ½ žličice tabasco umaka (ljutinu i količinu prilagoditi ukusu)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • začini po želji (crvena slatka paprika, peršin, češnjak) Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu. - 9 Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu. - 9 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)

Za maslac s čvarcima:

  • 150 g maslaca (sobna temperatura)
  • 80 g finih čvaraka
  • kap jabučnog octa ili limunovog soka
  • sol po potrebi

Za lažne kavijar kuglice od balzamičnog octa:

  • 250 ml aceto balsamica
  • 2 g agar-agara
  • 500 ml biljnog ulja (dobro ohlađenog)

Priprema:

  1. Prvo zamijesite kruh pomoću Di-go mješavine za multigrain kruh. Pratite upute na kutiji, a dok se kruh diže i peče, pripremite ostale komponente jela.
  2. Pripremite tatarski biftek. Meso očistite od opni i masnoće te sitno nasjeckajte nožem ili kosajte nožem.
  3. Zatim pripremite domaću majonezu, tako da u zdjelu stavite žumanjak i senf, a zatim uz miješanje postupno dodajte ulje dok ne dobijete gustu emulziju. Dodajte nekoliko kapi limunovog soka i malo soli.
  4. U nasjeckano meso umiješajte 3 – 4 žlice majoneze, sitno nasjeckane kapare i inćune, krastavce, ljutiku i Worcestershire umak. Začiniti solju, paprom i tabasco umakom, a po želji možete dodati i ostale začine. Lagano promiješajte kako bi se zadržala tekstura mesa pa stavite na hlađenje. Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu. - 2 Tatarski biftek Ane Antunović s maslacem od čvaraka i lažnim kavijarom na toplom multigrain kruhu. - 2 (Foto: Tibor Marochini/Nova Studio)
  5. Napravite maslac s čvarcima. Čvarke sitno nasjeckajte. Maslac dodajte u sjeckalicu pa ga kratko miksajte uz dodavanje malo ulja kako bi omekšao. Zatim dodajte čvarke i još kratko sve izmiksajte pa prebacite u posudu do serviranja.
  6. Napravite lažni kavijar od aceta balsamica. Aceto balsamico zagrijte pa u njega dodajte agar-agar i kuhajte do ključanja. Smjesu kapajte pipetom ili špricom u vrlo hladno biljno ulje u visokoj posudi kako bi se formirale kuglice. Procijedite i isperite hladnom vodom.
  7. Poslužite tatarski biftek uz topli kruh, maslac te na vrhu ukrasite lažnim kavijarom od aceta. Dobar tek!

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom DI-GO po najvišim profesionalnim standardima.

 

 

  • #Masterchef Akademija
  • #ANA ANTUNOVIĆ
  • #Di-go
  • #multigrain kruh
  • #lažni kavijar
  • #tatarski biftek
viber Created with Sketch.
inspirativno najčitanije
Sancocho gulaš recept
Jako fino
Ovakav gulaš još nište probali! Sancocho se radi od više vrsta mesa, stvoren je za velika društva i posebne prilike poput Božića
Ana Antunović: Topli kruh s tatarskim biftekom kojem nije odolio ni žiri MasterChefa
Pokrovitelj DI-GO
Ana Antunović: Topli kruh s tatarskim biftekom kojem nije odolio ni žiri MasterChefa
Kako napraviti vruću sangriju?
Začinjena i tako fina
Bolje od kuhanog vina? Recept za vruću sangriju idealnu za hladnu zimu
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Harry's Piccolo
Uskoro u Istri: Jedan restoran i tri vrhunska chefa koja će promijeniti gastronomsku sliku Poreča
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Od 12. do 14. prosinca
Božićna bajka na 930 metara: Bogat program u idili Parka prirode Učka
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Stazom svete Barbare
Putevima rudara: Uzbudljiva šetnja u prošlost Istre uz vino i slasne zalogaje za 0 eura
Tjedni jelovnik zimska jela od 1.12. do 7.12. 2025.
Tjedni jelovnik
Bez puno kompliciranja i truda: 7 jela savršenih za zimu za svaki dan ovoga tjedna
Na sjeveru Italije: Trentino plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Primamljiva ponuda
Na predivni sjever: Italija vam plaća do sto tisuća eura da se onamo preselite
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka
Bolji od običnih?
Recept za rimske njoke: Savršeni prilog dostojan svečanog ručka

Nastavi čitati

Ne propustite ni ovo
vijesti
Snimka policijskog postupanja u Trilju izazvala reakcije
Oglasila se policija
VIDEO Širi se snimka: Policajac u kombiju brutalno udara uhićenika, kolege zatvorile vrata
Zadar: Smrtno stradao muškarac prilikom rekonstrukcije ceste
tijekom posla
Užas u Dalmaciji: Poginuo radnik na cesti, kolega ga udario vozilom?
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
nova obveza
Velika promjena za strane radnike! Vlada donosi novi zakon: "Oni koji imaju kontakt s ljudima morat će..."
show
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Tko je supruga Marka Solde, Borna Soldo?
njegova podrška
Tko je supruga 22-godišnjeg junaka Dinama? Bivša je hrvatska misica, a ljubav je brzo planula
Kaja Vidmar podijelila tople obiteljske prizore sa Šimom Vrsaljkom i djecom
''ljubav!''
Vrsaljkova Kaja podijelila tople obiteljske prizore s našim nogometašem i djecom
zdravlje
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Piše nutricionistica
Kada i kako piti omega-3 kapsule? Ovo morate znati prije nego ih krenete uzimati
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Važno za žene u rizičnoj skupini
Šokantno otkriće: Lijek koji žene već godinama koriste mogao bi spriječiti najagresivniji rak dojke!
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
Uključujući i ribu
Koje meso ima najviše proteina? Pogledajte tablicu
zabava
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Wow!
Majstor očitao lekciju iz parkiranja i skupio više od 40 milijuna pregleda
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Urnebesno
Mladi vozač nasmijao promet natpisom na vozilu! Pogledajte što je napisao
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
Jao…
Ovo bi trebali vidjeti Nijemci": Još jedan prizor s Balkana postao hit na društvenim mrežama
tech
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Neočekivani problemi
Stanovnici se pobunili protiv robotaksija: Ne mogu spavati i pod stalnim su stresom
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Spoj robotike i AI-ja
Kinezi uvode novu industrijsku granu i tvrde da će do 2035. godine prijeći 131 milijardu eura
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
Mnogi nisu svjesni
Otkrivena skrivena kombinacija koja ubrzava starenje mozga i povećava rizik od Alzheimerove bolesti
sport
VIDEO Španjolci ogorčeni prizorima s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Skupa mjesta
VIDEO Španjolska bruji o prizoru s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Trener Kocaelispora demantirao glasine da Petković napušta klub: "Dopustite mi da kažem ovo..."
Jasno i glasno
Trener Kocaelispora: "Bruno Petković napušta klub? Dopustite mi da kažem ovo..."
Girona ispala od trećeligaša u Kupu: Dominik Livaković ostao na klupi
Čeka se siječanj
Više nema dileme oko Livakovića: Sve je jasno nakon šokantne utakmice Kupa
tv
Skrivena sudbina: Nitko ne bi očekivao da će ovo napraviti – potpuno je shrvana
SKRIVENA SUDBINA
Nitko ne bi očekivao da će ovo napraviti – potpuno je shrvana
MasterChef: Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
NAPUSTIO MASTERCHEF
Jurica smatra da je jedan kandidat trebao ispasti prije njega! Pogađate li o kome se radi?
MasterChef: Večeras u MasterChefu kandidati se bore za titulu izazivača - tko će biti najbolji?
NOVI IZAZOV
Večeras u MasterChefu kandidati se bore za titulu izazivača - tko će biti najbolji?
putovanja
Božićna verzija shortbread millionaire kolača recept
Tri sloja savršenstva
Ove božićne kocke stvorene su za milijunaše, jako su fine i nije ih teško napraviti
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Kuća za odmor Wild Rose
Mir, tišina i pogled za pamćenje: Šarmantna kuća kod Samobora koja će vas osvojiti na prvu
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
U carstvu dingača
Tunel koji je promijenio lice Pelješca: "Nema toga tko ne zastane pred ovom ljepotom"
novac
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Imali više od 20.000 ljudi
Poput narko–država, ali još globalnije: Uspon "scam država" čije ekonomije počivaju na online prevarama
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
ostalo 6 poslovnica
Poznati trgovački lanac odjeće i obuće na putu do bankrota. Sumnje vjerovnika izazvale su domino-efekt
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
Parlament, Vijeće i Komisija složni
Loš dan za Putina: EU od 2026. trajno ukida sav uvoz ruskog plina nakon povijesnog dogovora
lifestyle
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Čitateljice birale koje ime im je ljepše - Lucija ili Mia
REZULTATI ANKETE
Nešto se promijenilo u 2025.: Ovo ime ponovno dokazuje da je – bezvremensko
Parfemi koji se na koži osjete satima
ISPLATIVA KUPOVINA
Ovih 12 parfema na koži se osjete 8, 10 pa i 12 sati. I uvijek su nam na listi želja
sve
Recepti za božićne kolače
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
VIDEO Španjolci ogorčeni prizorima s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Skupa mjesta
VIDEO Španjolska bruji o prizoru s Camp Noua: "Ljudska bića ovo ne zaslužuju..."
Ana Rucner komentirala vezu s partnerom Markom Duvnjakom
''stvari se katkad...''
Ana Rucner o vezi i partneru: ''Reći ću vrlo iskreno, dalje idem sama...''
Eni Đorđević i njezin poelirani brancin s emulzijom od limuna i uljem od peršina - 3
Pokrovitelj Monini

Eni Đorđević: Poelirani brancin u kombinaciji umaka zbog kojih ćete ribu uvijek raditi na ovaj način

Eni Đorđević prošle je godine u Masterchefu najviše naučila da je kod jela najbitnija jednostavnost. Kad jelo ima jasne okuse i čistu priču na tanjuru, sve drugo dođe na svoje. To nam je dokazala i ovim jednostavnim jelom koje pršti od okusa, koji zajedno tvore jednu vrlo zanimljivu i elegantnu priču. NASTAVI ČITATI

Vezani sadržaj

 
Upravljaj obavijestima
© Punkufer
  • Impressum
  • Marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Zaštita privatnosti
  • Politika o kolačićima

404image

Pun ti je kufer
uvijek istih priča i tema?

Prijavi se na naš
newsletter
i vidjet ćeš
da ćemo kliknuti ;)

Please don't insert text in the box below!
close