"Štrudla s višnjama i kremom od vanilije jedan je od onih recepata koje svakako morate probati", napominje vrsna kuharica Tanja, koja sa suprugom Branimirom čini Receptturin tim.

Dobro ohlađena i tek izvađena iz hladnjaka, Receptturina slastica jedna je od onih u koja se lako zaljubiti, a potom i isprobavati ih u raznim vlastitim verzijama.

Tanjini recepti oduševljavaju okusom, ali i jednostavnom pripremom te sastojcima zbog kojih nećete bankrotirati. Zapratiti ih možete i na Facebooku.

Sastojci za štrudlu od višanja i vanilije: 

9 gotovih kora

Krema od vanilije:

900 ml mlijeka
3 jaja
160 grama šećera
90 g gustina
90 g glatkog brašna
3 vanilin šećera
75 g maslaca ili margarina

Za premazivanje kora:

1 jaje
60 g šećera
120 ml ulja
120 ml jogurta
45 g griza
1/2 praška za pecivo

Nadjev:

300 g očišćenih višanja
30 g šećera
15 g griza

Ukrašavanje:
šećer u prahu

Nutella kolač Hrana i piće Recept koji svi obožavaju: Kolač od Nutelle koji je gotov za 20 minuta

Priprema: 

1. Prvo treba izraditi kremu. U većoj posudi pomiješati jaja, brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Kratko izmiješati pjenjačom pa dodati 12 žlica mlijeka. Sada sve dobro izmiješati da u smjesi nema grudica.
Ostatak mlijeka staviti da zakuha i kad provrije, maknuti ga sa strane.
Sipati u mlijeko izmiješanu smjesu pa uz miješanje kuhati da se krema zgusne. U još vruću kremu ubaciti maslac ili margarin narezan na manje komade i dobro izmiješati da se maslac otopi. Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti sa strane. Ako nemate prozirnu foliju, s vremena na vrijeme promiješajte kremu da se ne stvori korica.

2. Zatim treba izraditi fil za premazivanje. Mikserom umutiti jaje sa šećerom da se dobije pjenasta smjesa. Dodati ulje i jogurt, kratko izmiksati, a zatim sipati griz i prašak za pecivo. Opet sve izmiješati u jednoličnu smjesu.

3. Višnje pomiješati sa šećerom i grizom. Na podlogu staviti prvu koru. Koru namazati s 4 žlice smjese te je prekriti drugom korom.
I drugu koru premazati s istom količinom smjese i staviti treću koru.

4. Skuhanu kremu podijeliti na tri jednaka dijela. Prvi dio kreme rasporediti na jedan kraj kora. Po kremi rasporediti trećinu višanja. Malo presavinuti kore sa strane, te ih zarolati u štrudlu. Štrudlu prebaciti na protvan prekriven papirom za pečenje. Na isti način zarolati i preostale dvije štrudle, sveukupno će ih ispasti tri. Štrudle premazati s uljem.

5. Štrudle se peku u zagrijanoj pećnici s ventilatorom na 180 Celzijevih stupnjeva 20 minuta. Štrudle prvo ohladiti na sobnu temperaturu, a zatim staviti u frižider. Kad se ohlade, narezati ih na oko 2 cm debljine te posuti šećerom u prahu prije posluživanja. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju