"Štrudla s višnjama i kremom od vanilije jedan je od onih recepata koje svakako morate probati. Dobro ohlađena i tek izvađena iz hladnjaka, ovo je jedna od najboljih ljetnih slastica koje ćete jednom kad ih probate stalno praviti ispočetka – prvo u ovoj, a nakon toga i u raznim vlastitim verzijama", napominje vrsna kuharica Tanja, koja sa suprugom Branimirom čini Receptturin tim.

Tanjini recepti oduševljavaju okusom, ali i jednostavnom pripremom te sastojcima zbog kojih nećete bankrotirati. Zapratiti ih možete i na Facebooku. 

Sastojci za štrudlu od višanja i vanilije: 

9 gotovih kora

Krema od vanilije:

900 ml mlijeka
3 jaja
160 grama šećera
90 g gustina
90 g glatkog brašna
3 vanilin šećera
75 g maslaca ili margarina

Za premazivanje kora:

1 jaje
60 g šećera
120 ml ulja
120 ml jogurta
45 g griza
1/2 praška za pecivo

Nadjev:

300 g očišćenih višanja
30 g šećera
15 g griza
Ukrašavanje:
šećer u prahu

Nutella kola; Hrana i piće Recept koji svi obožavaju: Kolač od Nutelle koji je gotov za 20 minuta

Priprema: 

1. Prvo treba izraditi kremu. U većoj posudi pomiješati jaja, brašno, gustin, šećer i vanilin šećer. Kratko izmiješati pjenjačom pa dodati 12 žlica mlijeka. Sada sve dobro izmiješati da u smjesi nema grudica.
Ostatak mlijeka staviti da zakuha, pa kad provrije, maknuti sa strane.
Sipati u mlijeko izmiješanu smjesu, pa uz miješanje kuhati da se krema zgusne. U još vruću kremu ubaciti maslac ili margarin narezan na manje komade i dobro izmiješati da se maslac otopi. Kremu pokriti prozirnom folijom i ostaviti sa strane. Ako nemate prozirnu foliju, s vremena na vrijeme promiješajte kremu da se ne stvori korica.

2. Zatim treba izraditi fil za premazivanje. Mikserom umutiti jaje sa šećerom da se dobije pjenasta smjesa. Dodati ulje i jogurt, kratko izmiksati, a zatim sipati griz i prašak za pecivo. Opet sve izmiješati u jednoličnu smjesu.

3. Višnje pomiješati sa šećerom i grizom. Na podlogu staviti prvu koru. Koru namazati s 4 žlice smjese te je prekriti drugom korom.
I drugu koru premazati s istom količinom smjese i staviti treću koru.

4. Skuhanu kremu podijeliti na 3 jednaka dijela. Prvi dio kreme rasporediti na jedan kraj kora. Po kremi rasporediti trećinu višanja. Malo presavinuti kore sa strane, te ih zarolati u štrudlu. Štrudlu prebaciti na protvan prekriven papirom za pečenje. Na isti način zarolati i preostale dvije štrudle, sveukupno će ih ispasti tri. Štrudle premazati s uljem.

5. Štrudle se peku u zagrijanoj pećnici s ventilatorom na 180 stupnjeva Celzijusa 20 minuta. Štrudle prvo ohladiti na sobnu temperaturu a zatim staviti u frižider. Kad se ohlade narezati ih na oko 2 cm debljine te posuti šećerom u prahu prije posluživanja.