Salata od krumpira jednostavno je jelo koje se uz prave dodatke lako pretvara u hranjivi ručak ili večeru. Kako bi bila slasna, birajte voštani krumpir. Brašnasti će se lako prekuhati i raspadati prilikom miješanja.
Kako bi krumpiri bili ukusniji, prelijte ih toplim temeljcem od povrća ili ribe, koji se izvrsno slaže s tunom. Upravo je u toplom temeljcu jedna od tajni sočnosti. U salati od tune i krumpira odlično će odgovarati i masline, a prema želji dodajte i sastojke poput kapara, motra ili ukiseljenih lučica.
Sastojci za salatu od tune i krumpira:
- 1 kg krumpira
- 2 limenke tune
- crne masline bez koštica
- 2 mlada luka
- 250 ml povrtnog temeljca
- 1 žličica senfa
- 1 limun
- 3 žlice maslinova ulja
- sol, papar
- nekoliko grančica svježeg peršina
- svežnjić kopra.
Priprema salate od tune i krumpira:
- Operite krumpir pa ga kuhajte u kori oko 30 minuta ili dok ne omekša. Kad je krumpir kuhan, isperite ga u hladnoj vodi pa prelijte limunovim sokom, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše gulio i rezao pa ga ogulite i narežite na ploške podjednake debljine.
- Luk očistite i nasjeckajte na ploške, dodajte ga krumpiru i pažljivo promiješajte.
- U toplu juhu dodajte senf, ulje, sjeckani kopar, sol i papar, sve dobro izmiješajte i prelijte preko krumpira, lagano protresite zdjelu te ostavite salatu da odstoji najmanje sat vremena kako bi se sve arome upile.
- Umiješajte tunu i masline pa posipajte sjeckanim peršinom.
Prošao je rok trajanja? 5 vrsta hrane s kojima riskiramo ako ih jedemo nakon naznačenog datuma +0