Svinjske kotlete možete ispeći i u pećnici. Premažite ih finom marinadom na bazi kečapa, smeđeg šećera, jabučnog octa, umaka od soje, češnjaka i Worcesetrshirea kako bi meso dobilo dodatnu dubinu slasti.
Riječ je o jelu pikantnog okusa s uravnoteženom dozom slatkoće i kiselosti koje će oduševiti sve ukućane.
Prava temperatura mesa
Pecite svinjske kotlete sve dok ne budu termički obrađeni do kraja. Ako niste sigurni – provjerite meso kuhinjskim termometrom. U sredini mesa temperatura bi trebala iznositi 63 do 65 Celzijeva stupnja.
Pečenje mesa prilagodite i tome koristite li kotlete sa ili bez kostiju. Meso s kostima peče se nešto duže, ali i dalje sočnije rezultate.
Sastojci:
- 800 g krumpira
- 4 svinjska kotleta
- 2 žlice kečapa
- 2 žlice smeđeg šećera
- 2 čajne žličice jabučnog octa
- 1 žlica umaka od soje
- 1 čajna žličica umaka Worcestershire
- 1 češanj češnjaka
- biljno ulje po želji
- sol i papar po želji
Priprema:
- Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
- Ogulite krumpire, narežite ih na manje komade, posolite ih i popaprite. Dodajte ulje po želji, pa krumpire rasporedite na lim za pečenje.
- Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 15 minuta.
- Za to vrijeme napravite marinadu za meso: pomiješajte kečap, smeđi šećer, jabučni ocat, umak od soje, Worcestershire, nasjeckani češnjak i jednu žlicu biljnog ulja, pa ovom marinadom premažite svinjske kotlete.
- Nakon 15 minuta izvadite krumpire iz pećnice – promiješajte ih i gurnite prema rubovima lima za pečenje da napravite mjesta za meso. Na sredinu lima za pečenje stavite marinirane kotlete. Pecite sve zajedno 15 minuta.
- Okrenite kotlete na drugu stranu i pecite ih još 10 minuta dok ne budu termički obrađeni do kraja. Ako vam je ostalo još marinade meso ponovo premažite umakom.
- Poslužite meso i krumpire sa salatom po želji. Dobar tek!
5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj svinjetine +0