Svinjske kotlete možete ispeći i u pećnici. Premažite ih finom marinadom na bazi kečapa, smeđeg šećera, jabučnog octa, umaka od soje, češnjaka i Worcesetrshirea kako bi meso dobilo dodatnu dubinu slasti.

Riječ je o jelu pikantnog okusa s uravnoteženom dozom slatkoće i kiselosti koje će oduševiti sve ukućane.

Prava temperatura mesa

Pecite svinjske kotlete sve dok ne budu termički obrađeni do kraja. Ako niste sigurni – provjerite meso kuhinjskim termometrom. U sredini mesa temperatura bi trebala iznositi 63 do 65 Celzijeva stupnja.

Pečenje mesa prilagodite i tome koristite li kotlete sa ili bez kostiju. Meso s kostima peče se nešto duže, ali i dalje sočnije rezultate.

Sastojci:

  • 800 g krumpira
  • 4 svinjska kotleta
  • 2 žlice kečapa
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 2 čajne žličice jabučnog octa
  • 1 žlica umaka od soje
  • 1 čajna žličica umaka Worcestershire
  • 1 češanj češnjaka
  • biljno ulje po želji
  • sol i papar po želji

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva.
  2. Ogulite krumpire, narežite ih na manje komade, posolite ih i popaprite. Dodajte ulje po želji, pa krumpire rasporedite na lim za pečenje.
  3. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 15 minuta.
  4. Za to vrijeme napravite marinadu za meso: pomiješajte kečap, smeđi šećer, jabučni ocat, umak od soje, Worcestershire, nasjeckani češnjak i jednu žlicu biljnog ulja, pa ovom marinadom premažite svinjske kotlete.
  5. Nakon 15 minuta izvadite krumpire iz pećnice – promiješajte ih i gurnite prema rubovima lima za pečenje da napravite mjesta za meso. Na sredinu lima za pečenje stavite marinirane kotlete. Pecite sve zajedno 15 minuta.
  6. Okrenite kotlete na drugu stranu i pecite ih još 10 minuta dok ne budu termički obrađeni do kraja. Ako vam je ostalo još marinade meso ponovo premažite umakom.
  7. Poslužite meso i krumpire sa salatom po želji. Dobar tek!

5 jela koja treba probati svaki pravi ljubitelj svinjetine Sporo pečena svinjetina Svinjski obrazi/Ilustracija Tangsuyuk hrskava korejska svinjetina +0 Svinjetina se može pripremiti na razne načine

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju