Ona kombinira kremasto vrhnje s limetom i tekilom, pa okusom podsjeća na smrznutu margaritu. Najbolje od svega, ne peče se i vrlo je lagana za izradu od kuće.
Da biste dobili odgovarajuću teksturu potrebno je da odstoji barem osam sati u ledenici, a idealno bi bilo ostaviti pitu preko noći u zamrzivaču.
Sastojci:
400 ml kondenziranog mlijeka
200 ml vrhnja za šlag
200 grama čajnih keksa
6 žlica maslaca
4 limete
3 žlice tekile
3 žlice šećera
prstohvat soli
Priprema:
1. Usitnite čajne kekse u blenderu u prah. Pomiješajte s rastopljenim maslacem, šećerom i prstohvatom soli.
2. Utisnite dobivenu smjesu u okrugli kalup i stavite u zamrzivač na 20 minuta.
3. U mikseru istucite vrhnje u šlag.
4. Iscijedite sok iz limete i naribajte koricu jednog ploda.
5. Pomiješajte limetin sok s kondenziranim mlijekom, tekilom i malo soli dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
6. Postupno umiješajte šlag u kremu.
7. Prelijte smjesu preko smrznute podloge. Ukrasite s naribanom koricom limete ili kriškama limete i stavite u zamrzivač na barem osam sati.
8. Izvadite iz zamrzivača pola sata prije posluživanja kako biste je lakše narezali. Dobar tek!