Zelenu curry pastu je moguće kupiti u trgovinama u staklenoj posudi te si tako skratiti vrijeme potrebno za pripremu ovoga jela. Ona će biti i baza za ukusnu i tradicionalnu tajlandsku juhu s kozicama.
Sastojci:
250 grama tikvica
150 grama očišćenih kozica
3 žlice paste tajlandskog zelenog curryja
1 konzerva kokosovog mlijeka od 400 ml
biljno ulje
Priprema:
1. Zagrijte biljno ulje u visokoj tavi, pa na njemu kratko prepržite kozice.
2. Izvadite kozice iz tave.
3. Umiješajte pastu tajlandskog zelenog curryja na preostalu masnoću. Pirjajte oko jedne minute.
4. Zalijte tavu s kokosovim lijekom i kuhajte sve zajedno par minuta.
5. Pred kraj kuhanja vratite kozice u juhu te trakice svježih tikvica. Umjesto tikvica možete ukuzati i rezance po želji.
6. Poslužite toplo. Dobar tek!