Zelenu curry pastu je moguće kupiti u trgovinama u staklenoj posudi te si tako skratiti vrijeme potrebno za pripremu ovoga jela. Ona će biti i baza za ukusnu i tradicionalnu tajlandsku juhu s kozicama.

Sastojci:
250 grama tikvica
150 grama očišćenih kozica
3 žlice paste tajlandskog zelenog curryja
1 konzerva kokosovog mlijeka od 400 ml
biljno ulje

U trendu Kampiranje Zlatne godine Kako se nekoć kampiralo? 10 prizora koji bude sjetu, ali i smijeh Spavanje na konopima/Ilustracija Mračno doba Ovako se živjelo u doba velikog siromaštva: Ljudi su davali novac kako bi mogli spavati na konopcima Kuća za odmor na Cresu, Airbnb - 6 Pogled s terase je vau! 60 eura na noć: Mala kuća na Cresu za one koji na odmoru žude za mirom i tišinom

Đumbir Hrana i piće Za manje od 1 eura: Deset supermoći korijena s kojim se lakše "preživljava" zima

Priprema:
1. Zagrijte biljno ulje u visokoj tavi, pa na njemu kratko prepržite kozice.

2. Izvadite kozice iz tave.

3. Umiješajte pastu tajlandskog zelenog curryja na preostalu masnoću. Pirjajte oko jedne minute.

4. Zalijte tavu s kokosovim lijekom i kuhajte sve zajedno par minuta.

5. Pred kraj kuhanja vratite kozice u juhu te trakice svježih tikvica. Umjesto tikvica možete ukuzati i rezance po želji.

6. Poslužite toplo. Dobar tek!