Mnogi zaposleni postali su ljubitelji meal prepa – jedan dan u tjednu odvoje za pripremu veće količine hrane, koju potom podijele na porcije, stave u hladnjak za ostatak tjedna i podgriju kada su gladni.

Meal prep uistinu štedi vrijeme (i novac), ali nisu baš sva jela idealna za podgrijavanje.

Jaja na kajganu

Jeste li ikada pokušali podgrijati jaje na kajganu u mikrovalnoj pećnici? Jaja tijekom tog procesa dobivaju gumastu teksturu koja je izrazito neugodna za konzumaciju. Nemojte to činiti. Da biste ispekli jaja na taj način ionako vam je potrebno samo nekoliko minuta. Radije potrošite to vrijeme za pripremu svježe hrane u kojoj ćete istinski uživati.

Podgrijana jaja na kajganu imaju gumastu teksturu Podgrijana jaja na kajganu imaju gumastu teksturu (Foto: Shutterstock)

Kuhani špinat

Kuhani špinat i pire od krumpira popularna je kombinacija iz djetinjstva. Kada vas opere nostalgija, skuhajte ga svježeg i u količinama koje ćete odmah pojesti.

Stručnjaci ne preporučuju podgrijavanje špinata jer sadrži visoke koncentracije nitrata koje se ponovnim zagrijavanjem mogu pretvoriti u nitrozamine, a to su kancerogeni spojevi. Isto pravilo vrijedi i za podgrijavanje mrkve, celera, cikle i repe.

Pečeni i kuhani krumpir

Ne preporučuje se ni podgrijavanja termički obrađenog krumpira, a pogotovo ako ste ga duže vrijeme držali na sobnoj temperaturi prije nego što ste ga pohranili u hladnjak. U njemu se mogu stvoriti bakterije koje će naškoditi vašoj probavi. 

Hrana koju najzdraviji ljudi na svijetu nikad ne jedu Jedu manje količine kvalitetnijeg mesa Riža i crni grah omiljeni su izbor za doručak u Nicoyi u Kostariki U salatu će radije staviti organski uzgojenu i cjelovitu piletinu nego procesirane popečke iz trgovina +0 Vino

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju