Pečeni krumpir sjajan je prilog brojim jelima – bez obzira na to servirate li ga uz mesno pečenje, ribu ili povrće. Najfiniji je pečeni krumpir koji je hrskav izvana, a mekan i pahuljast iznutra.
Ako pokušavate smanjiti količinu soli koju konzumirate tijekom dana, ovaj recept za pečeni krumpir sjajan je izbor.
On, naime, ima fantastičan okus i bez dodatka soli. Dovoljno ga je začiniti dimljenom paprikom, origanom i češnjakom u prahu te ga dobro premazati uljem prije nego što ga stavite u pećnicu.
Pečeni krumpir bez soli - sastojci:
- 700 g krumpira za pečenje
- 2-3 žlice ulja
- 1 čajna žličica dimljene paprike
- 1 čajna žličica origana
- 1 čajna žličica češnjaka u prahu
Pečeni krumpir bez soli - priprema:
- U veću posudu stavite ulje, dimljenu papriku, origano i češnjak u prahu te sve dobro promiješajte. U tu mješavinu dodajte oguljeni krumpir koji ste narezali na manje komade. Dobro premažite krumpir začinima pa ga prebacite na lim za pečenje.
- Posložite krumpir u jednom ravnomjernom sloju na lim za pečenje. Stavite krumpir u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite ga oko 45 do 55 minuta, odnosno dok krumpir nije pečen do kraja i ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.
- Poslužite pečeni krumpir s prilogom po želji. Dobar tek!
Običan sastojak za ogromnu razliku: Trik s bjelanjkom za neobično hrskav i savršeno začinjen pečeni krumpir