Pečeni krumpir sjajan je prilog brojim jelima – bez obzira na to servirate li ga uz mesno pečenje, ribu ili povrće. Najfiniji je pečeni krumpir koji je hrskav izvana, a mekan i pahuljast iznutra.

Ako pokušavate smanjiti količinu soli koju konzumirate tijekom dana, ovaj recept za pečeni krumpir sjajan je izbor.

On, naime, ima fantastičan okus i bez dodatka soli. Dovoljno ga je začiniti dimljenom paprikom, origanom i češnjakom u prahu te ga dobro premazati uljem prije nego što ga stavite u pećnicu.

Pečeni krumpir bez soli - sastojci:

  • 700 g krumpira za pečenje
  • 2-3 žlice ulja
  • 1 čajna žličica dimljene paprike
  • 1 čajna žličica origana
  • 1 čajna žličica češnjaka u prahu

Pečeni krumpir bez soli - priprema:

  1. U veću posudu stavite ulje, dimljenu papriku, origano i češnjak u prahu te sve dobro promiješajte. U tu mješavinu dodajte oguljeni krumpir koji ste narezali na manje komade. Dobro premažite krumpir začinima pa ga prebacite na lim za pečenje.
  2. Posložite krumpir u jednom ravnomjernom sloju na lim za pečenje. Stavite krumpir u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite ga oko 45 do 55 minuta, odnosno dok krumpir nije pečen do kraja i ne dobije lijepu zlatnosmeđu boju.
  3. Poslužite pečeni krumpir s prilogom po želji. Dobar tek!

Običan sastojak za ogromnu razliku: Trik s bjelanjkom za neobično hrskav i savršeno začinjen pečeni krumpir Krumpir Krumpir Krumpir s povrćem +0 Hrskavi krumpir