Kaarage je japanski pojam za hrskavu prženu piletinu koja se u Zemlji Izlazećeg Sunca priprema od Drugog svjetskog rata.

Kaarage podrazumijeva marinirane komade otkoštenog zabatka koje se prekrivaju brašnom i krumpirovim škrobom, a potom prže u dubokom ulju.

Škrob od krumpira je ono što daje posebnu hrskavost pečenom omotaču piletine, ali i dvostruko pečenje u dubokom ulju.

Pečena piletina u umaku za roštilj Hrana i piće Najsočnija prsa: Trik za piletinu kao s roštilja koja se priprema u pećnici

Sastojci za kaarage:
700 grama otkoštenog pilećeg zabatka
2 žlice škroba od krumpira
2 žlice brašna
2 čajne žličice umaka od soje
2 čajne žličice sakea za kuhanje
2 čajne žličice mirina
2 čajne žličice meda
1 čajna žličica sezamovog ulja
½ čajne žličice soli
½ čajne žličice papra
½ čajne žličice naribanog đumbira
½ čajne žličice naribanog češnjaka
½ čajne žličice soka yuzua (ili limunova soka)
biljno ulje za prženje

Pečena piletina, ilustracija Hrana i piće Hrskava izvana, sočna iznutra: Trik za savršenu pohanu piletinu

Priprema:
1. Narežite piletinu na manje komade veličine oko 5 centimetara te ih dobro začinite solju i paprom.

2. U zdjeli pomiješajte naribani đumbir, češnjak, limunov sok, umak od soje, mirin, sake, med i ulje sezama.

3. U dobivenu marinadu stavite piletinu i dobro promiješajte. Pokrijte zdjelu i stavite u hladnjak na 30 minuta.

4. Dok se piletina marinira, zagrijte ulje u dubokoj zdjeli na oko 160 Celzijevih stupnjeva.

Piletina u tortilji Hrana i piće Gotovo za 20 minuta: Fina piletina u tortilji kojoj možete dodati pola frižidera

5. Mariniranu piletinu uvaljajte u brašno, a potom u kukuruzni škrob.

6. Odstranite višak brašna s piletine te stavite peći u zagrijano ulje oko dvije minute dok površina ne dobije zlatnu boju.

7. Izvadite piletinu iz ulja i pustite da se ocijedi višak masnoće.

8. Kad ste djelomično ispekli svo meso povećajte temperaturu na 180 Celzijvih stupnjeva i vratite pržene komadiće piletine ponovo u ulje na oko još jednu minutu.

9. Piletina bi sada trebala biti ispečena do kraja. Ako niste sigurni, provjerite kuhinjskim termometrom.

10. Hrskave komadiće piletine poslužite tople. Dobar tek!

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju