Želite li prokušane okuse poslužiti na novi način – jumbo tjestenina je sjajna ideja. Predimenzionirane školjke od tjestenine, primjerice, sjajan su izbor kada želite iznenaditi svoje ukućane.

Školjke od tjestenine možete nadjenuti različitim namazima i umacima, a posebno dobro s njima sljubit će se smjesa na bazi špinata i tri vrste sira – ricotte, fete i mozzarelle.

Ako u trgovinama ne možete pronaći velike školjke od tjestenine, nadjev možete staviti i u cannellone i tako zapeći u pećnici.

Slika nije dostupna Hrana i piće S mljevenim mesom i tri vrste sira: Recept za zapečene špagete iz pećnice

Sastojci za punjene školjke od tjestenine:

  • 750 g odmrznutog špinata iz zamrzivača
  • 700 ml umaka od rajčice po želji (iz staklenke ili konzerve)
  • 450 g feta sira
  • 350 g jumbo školjki od tjestenine
  • 130 g sira ricotte
  • 75 g naribanog sira mozzarella
  • 30 g nasjeckanog svježeg peršina
  • 4-5 mlada luka
  • 3-4 češnja češnjaka
  • 2 jaja
  • 2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • sol i papar po želji

Slika nije dostupna Hrana i piće Iz jednog lonca: Recept za najkremastiju tjesteninu gotovu za pola sata

Priprema punjenih školjki od tjestenine:

  1. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.
  2. U velikom loncu skuhajte tjesteninu al dente prema uputama na pakiranju.
  3. Nasjeckani mladi luk i češnjak prepirjajte u tavi na maslinovu ulju. Pirjajte nekoliko minuta na laganoj temperaturi i pazite da vam hrana ne izgori.
  4. Dodajte odmrznuti špinat i nasjeckani peršin u tavu i pirjajte oko dvije minute. Stavite smjesu sa strane i pustite da se djelomično ohladi.
  5. Smjesu na bazi špinata pomiješajte s istučenim jajima, ricottom i fetom. Posolite i popaprite po želji. Smjesom nadjenite skuhane školjke od tjestenine.
  6. Na dno lima za pečenje izlijte umak od rajčice po želji, pa na njega poslažite punjene školjke od tjestenine. Školjke posipajte naribanom mozzarellom.
  7. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu dok se umak ne zagrije, a sir ne rastopi. Za to će vam biti potrebno oko 25 do 30 minuta. Poslužite toplo. Dobar tek!

Nježnija od mozzarelle: ''Tajni'' sastojak zbog kojeg će svako talijansko jelo biti najkremastije ikad Pesto s kremastom burratom na bigolima Burrata kao zvijezda bogate talijanske plate Burrata kao zvijezda bogate talijanske plate +17 Kremasta tjestenina s mediteranskim umakom obogaćenim burratom

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju