Otok Hvar krije brojne lijepe uvale i plaže, ali oni koji traže mir nedaleko od samog grada teže će pronaći mjesto za kupanje bez gužve. Srećom, uvala Mekićevica, koja se naziva i Robinson jedno je od takvih mjesta na kojem ćete osim tirkiznog mora i hlada pronaći i mjesto na kojem možete pojesti i popiti. Do Robinsona možete stići organiziranim prijevozom, čamcem iz Hvara, ali i prošetati.

Od Križne luke će vam trebati nešto manje od pola sata, ali šetnica do Pokonjeg dola s pogledom na istoimeni otočić je doista predivna. Put će vas odvesti dalje, a nakon prvog žala možete nastaviti dalje do još jedne plaže na kojoj se nalazi i restoran, odnosno pub Robinson. Umjesto japanki na noge stavite nešto stabilnije jer je potrebno nešto hodanja i po kamenju.

Pokonji dol Zanimljivosti Morski čuvar: Neobični hrvatski otok sa svjetionikom koji se obiđe u 600 koraka

Na maloj šljunčanoj plaži unajmiti ležaljke, ali srećom ima i dovoljno mjesta za spustiti ručnik. Na stijenama ćete pronaći hlad, a kad sunce upeče možete se i sakriti pod guste krošnje.

Pub Robinson je mala kamena kuća s drvenim stolovima pod maslinama i nudi tradicionalna jela poput brodeta, gregade ili buzare. U ponudi imaju i kućno vino, plavac iz hvarskog Svirča, istarsku malvaziju i korčulanski pošip. Cijene glavnih jela kreću se od 120 kuna.

  Hvarska tajna: Jedna od najljepših otočnih plaža, koju od gužvi i turista čuva makadam Lučišća Lučišća Lučišća +0 Lučišća

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju