Smanjite nered u kuhinji i količinu posuđa koji koristite u pripremi hrane. Za zapečene makarone sa sirom potrebna vam je samo jedna posuda – tava od lijevanog željeza koju možete koristiti na štednjaku i u pećnici.

Donosimo vam jednostavni recept za zapečene makarone s tri vrste sira – oštrim cheddarom, gorgonzolom i parmezanom – koji će obožavati sve generacije. Ako niste ljubitelji gorgonzole, zamijenite ga za nježni mascarpone.

Osim makarona za pripremu ovoga jela možete se poslužiti i bilo kojom drugom vrstom tjestenine – od pennea do fusillija.

Kremasta tjestenina sa sirom može se napraviti od samo tri sastojka Hrana i piće Samo 3 sastojka: Najlakši recept za kremastu tjesteninu sa sirom u jednom loncu

Sastojci za makarone s tri vrste sira:

  • 400 g sušenih makarona
  • 340 g oštrog cheddara
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • 85 g gorgonzole
  • 50 g Panko krušnih mrvica
  • 30 g parmezana
  • 1 l temeljca po želji
  • ½ čajne žličice mljevene gorušice
  • sol i papar po želji
  • svježi vlasac za ukrašavanje

Priprema makarona s tri vrste sira:

  1. U tavu stavite temeljac, vrhnje, gorušicu, sol i papar po želji. Kada tekućina zavrije dodajte sušenu tjesteninu i kuhajte sve zajedno 10-ak minuta.
  2. Kada je tjestenina pri kraju s termičkom obradom dodajte naribani cheddar i gorgonzolu. Poklopite tavu i na laganoj temperaturi kuhajte sve zajedno još par minute dok se sir ne rastopi.
  3. Naribajte parmezan preko vrha makarona i posipajte krušne mrvice. Stavite zapeći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva par minuta.
  4. Poslužite toplo sa sezonskom salatom po želji. Dobar tek!

9 jela koja treba probati u Rimu: Carbonara je tek početak priče... Špageti alla carbonara Saltimbocca alla romana Hrana u Rimu - 2 +3 Maritozzo

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju