Samo 3 sastojaka: Začinska mješavina savršena za pečenu piletinu
Iako kupovne varijante imaju dosta sastojaka kako bi produljili rok trajanja proizvoda, najjednostavniju verziju možete napraviti i u kućnoj radinosti od svega tri sastojka.
punkufer.hr
14.01.2022 14:12
Pečena piletina savršeno se sljubljuje s limunom i paprom
(Foto:Shutterstock)
Želite li oplemeniti okus pečene piletine, meso dobro začinite limunskim paprom. Riječ je o popularnom začinskoj mješavini koja se može kupiti u specijaliziranim trgovinama, a koja se temelji na limunskoj korici i zdrobljenim zrnima papra.
Iako kupovne varijante imaju dosta sastojaka kako bi produljili rok trajanja proizvoda, najjednostavniju verziju možete napraviti i u kućnoj radinosti od svega tri sastojka – limunove korice, papra i soli. Pripazite samo da u pripremi koristite organske nešpricane limune.
Limunski papar možete posipati po ribi prije stavljanja u pećnicu ili na roštilj, dodati u maslac i njime pokapati odreske ili plodove more, staviti u umak za tjesteninu, pa čak i na pečene kokice. Mogućnosti su brojne.
Ovoj začinskoj mješavini možete dodati i malo kajenskog papra ili čilija u prahu, češnjak u prahu, sušeni timijan, bosiljak ili origano. Poigrajte se okusima.
Ovako pripremljenu začinsku mješavinu bilo bi dobro potrošiti u roku šest mjeseci od pripreme jer začini s vremenom gube svoju aromu i okus. Limunski papar će najduže trajati ako ga pohranite u zamrzivaču.