Jeste li čuli za začinsku mješavinu Everthing but the Bagle? U posljednjih nekoliko godina ona je osvojila Sjedinjene Američke Države, ali i neke druge dijelove svijeta.

Riječ je o kombinaciji začina poput soli, češnjaka, luka i različitih sjemenki koje se tradicionalno nalaze na poznatim njujorškim pecivima Everything Bagel, a koji su američkom lancu trgovina Trader Joe bili nadahnuće za njegovo osmišljavanje.

Iako je originalno napravljena kako bi olakšala pripremu peciva bagel u kućnoj radinosti, naknadno su otkriveni mnogobrojni načini za njezinu upotrebu.

Kurkuma Hrana i piće Kada pretjerate vikendom: 3 namirnice koje uklanjaju bol iz želuca i probavnog sustava

Ta se mješavina može dodavati svemu, od mesnih odrezaka, pohane piletine i grilanog lososa preko pečenih jaja i vafla do juha od bundeve, avokado tosta ili pak makarona s kremastim umakom od sira.

Začinska mješavina Everything but the Bagel Trader Joea toliko je postala popularna da su i drugi američki lanci trgovina napravili svoje inačice. Najbolje od svega? Vrlo lako se priprema i kod kuće.

Sastojci za začinsku mješavinu:
2 žlice maka
2 žlice krupne morske soli
1 žlica bijelih sezamovih sjemenki
1 žlica crnih sezamovih sjemenki
1 žlica sušenog češnjaka u granulama
1 žlica sušenog luka u granulama

Priprema:
Pomiješajte sve zajedno pa začinskom mješavinom posipajte jelo po želji. Dobar tek!

Everything But the Bagel mješavina Trader Joea prodaje se po cijeni od 13 kuna Everything But the Bagel mješavina Trader Joea prodaje se po cijeni od 13 kuna (Foto: Shutterstock)

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju