Jeste li ikada pokušali ispeći krumpir na roštilju? I to je moguće.

Najvažniji zadatak jest pronaći krumpir otprilike iste velične, odnosno narezati ga na otprilike iste komade kako bi se termički obradio do kraja u istome periodu. Nitko, naime, ne želi jesti pregoren ili sirov krumpir.

Zapečeni krumpir sa sirom Hrana i piće Recept za savršeni zapečeni krumpir sa sirom kojem je teško naći manu

Sastojci:
manji okrugli krumpiri
1-2 luka
lovorov list
malo maslinova ulja
sol i papar po želji

Priprema:
1. Dobro operite krumpire s korom pa ih stavite u kipuću vodu na otprilike pet minuta. Važno ih je djelomično termički obraditi i omekšati prije nego što ih stavite na roštilj.

Frika Hrana i piće Recept za friku: Palačinka od krumpira i sira koju Slovenci i Talijani vole "bezgranično"

2. Ocijedite djelomično skuhani krumpir te ga premažite maslinovim uljem, solju i paprom te drugim eventualnim začinima poput ružmarina, bosiljka, vlasca i slično.

3. Nabodite tako pripremljeni krumpir na štapiće za ražnjiće s komadima luka te listom lovora.

4. Pecite na roštilju otprilike 10-tak minuta odnosno dok se krumpiri ne ispeku do kraja uz povremmeno okretanje.

Krumpir Hrana i piće Proklijali krumpir: Smije li se jesti ili ga trebamo baciti?

Ovako pripremljene ražnjiće možete peći i na gril tavi ili u pećnici.

5. Poslužite s kiselim vrhnjem ili nekim drugim umakom po želji. Dobar tek!